Reklama

Reklama

Michael Flatley's Feet of Flames

(divadelní záznam)
  • Velká Británie Michael Flatley's Feet of Flames (více)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1998, 113 min

Obsahy(1)

"Kdybych nikdy nedělal žádnou show, nezemřel bych jako šťastný muž." - Michael Flatley. 25. Červenec 1998 - Soumrak zahalil slavnou cestu králů v Londýnském Hyde Parku a noc vešla do dějin. Dvacet pět tisíc diváků se sešlo, aby shlédlo fascinující taneční představení - Feet of Flames. Více než sto umělců se tancem vepsalo do historie - pod vedením nejlepšího z nich - Michaela Flatleye. Nová hudba, taneční čísla, kostýmy a dekorace - Feet of Flames díky Michaelu Flatleyovi překonává hranice - a vás zavede na jedinečnou cestu světlem i tmou, dobrem i zlem, vášní i zoufalstvím do úžasného finále, které Vás zanechá bez dechu. (Universal)

(více)

Recenze (42)

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Skladatel Ronan Hardiman mě provázel ještě dřív než jsem slyšel o Lord of the Dance. Zaslouží si čtyři hvězdy! Vlasatým holkám to moc seklo, ale hopsající chlap v punčocháčích mě úplně minul. O hvězdu méně. PS: pokud si chceš zaskákat jako slečny v pozadí a jet turné, prý se to dá zvládnout za týden. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Komu se líbilo Lord of the Dance bude se mu líbit i Feet of Flames. Celé představení převedené do nového kabátku, s novými kostýmy, hudbou i tanečními čísly. Michael Flatley opět převádí svůj dokonalý step a perfektní režii, stejně jako nacvičení choreografie atd. Obdiv ale patří všem tanečníkům, protože irský tanec je opravdu "záhul" a pochybuju, že bych vydržela celé vystoupení. Škoda, že později Flatleymu sláva stoupla do hlavy natolik, že dal dohromady něco tak otřesného jako byl Celtic Tiger... ()

Reklama

Asdas 

všechny recenze uživatele

Hudba v hudbe!Strhujúci tanec,step a kostými v komplexe vytvárajú nezabudnuteľnú show,ktorú treba vidieť naživo a zomrieť. Michael Flatley je v mojích očiach určite najlepším tanečníkom.....miestami som mal pocit ako keby pozbierali tie najkrajšie a najlepšie tanečnice z celého sveta.Bernadette Flynn= hotový anjel. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pane Bože děkuji za člověka jménem Michael Flatley ... Na videokazetě jsem Stopy plamenů měla hned v roce 1999 tuším, pak i na dévédé. Přátelé ... to, co je na té malé, blýskající se placce je něco, jenž se nedá příliš slovy vyjádřit. Celý divadelní záznam jsem viděla zhruba 189.653 krát nebo si ho jen tak pouštěla do sluchátek a i po tolikáté jsem z něj tak citově vyždímaná jako když jsem ho viděla poprvé. Když to bylo poprvé, tak jsem se na začátku nadechla a vydechla až při závěrečných titulcích ... celou dobu neschopna slov, hledající ztracený dech, emoce se střídaly jak na běžícím pásu, často marně tlačíc bezděčné slzy zpátky. Tento stav se nezměnil ani po tolika letech a jako zatím u jediného snímku na světě ve mně Feet of flames tyto pocity probouzí neustále! Nestydíme se za ně, Michael totiž stvořil něco tak famózně skvostného, tak obrovského, že někdy mi stačí ke štěstí opět a znovu nořit se do barevného víru hudby a tance. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tohle by byl balet, kdyby se baleríny navlékly do pestřejších kostýmů a místo vážné hudby by hrál estrádní folkpop. Sice profesionální, ale masový výrobek - flitry, světýlka, punčošky, ohňostroje, sexy ženštiny a vede je nagelovaný, polonahý chlápek v kožených kalhotech s náušnicí, jenž se pořád zubí od ucha k uchu a metá velikášská gesta (na mě zjevem působí mimořádně nesympaticky - jako machýrek, jak píše Elyssea - ano, je to osobní, ale to už hodnocení bývá). Penízky se utrácely ve velkém, zřejmě se však vrátily. +++++ Záznam sám na mě též v některých chvílích působil zvláštně - zvuk není (zjevně záměrně) mnohdy synchronizován s tancem. V pohybu vidíme zpomalovačky, zatímco zvuková stopa je víceméně neupravená. Obraz se přibližuje i vzdaluje, hlasitost se nemění. Trochu matoucí zážitek - nejednostnost sluchových a obrazových vjemů se k absolutnímu mainstreamu IMHO nehodí. Slabé ***. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama