Reklama

Reklama

Lord of the Dance

(divadelní záznam)
  • Irsko Lord of the Dance
Hudební / Dokumentární
Irsko, 1997, 90 min

Obsahy(1)

Tanečník Michael Flatley ve strhující keltské taneční hudební show, která volně vypráví irskou lidovou legendu v novém oslnivém stylu. Nechte se unést do dob, kdy se čas zastavil. Kdy ožívají starověké legendy a temné síly. Akt 1: Pláč Keltů, Bohyně Eryn, Keltský sen, Válečníci, Cikáni, Ohnivé housle, Vypuknutí, Bojovníci, Bohyně Eryn. Akt 2: Nebezpečná hra, Peklo, Vášnivé noci, Žalozpěv, Siamsa, Mihla se světlem, Ukradený polibek, Noční můra, Souboj, Vítězství, Irsko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Michael Flatley patří mezi mé oblíbence! Stejně tak i irská - keltská hudba a písně. Tohle vystoupení z roku 1997 jsem měla možnost poprvé shlédnout na VHS a pak jsem si pořídila DVD - uchvátilo mě svým dějem, samozřejmě hudbou - písněmi, houslovým vystoupením dvou houslistek, atmosférou, choreografií, vytvořenými kulisami - dekoracemi. Je to nádherné vystoupení lidí, jejichž životem je tanec - step. Ráda si toto DVD občas pustím pro náladu :-) hlavně když jsem doma sama, tak si to užívám a tančím bosá po podlaze ;-)) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skupina keltských dupátorů se nechla zvěčnit na filmový materiál při úspěšném pokusu o zjištění, zda statika pódia vydrží ten nejhromadnější dupot v dějinách lidstva. Měnilo se tempo představení, rytmické skladby se střídaly se snivými, občas se rozvibrovaly hlasivky zahalené divy, jindy zase struny houslí nepříliš oděných umělkyň. Celkově byl podán další důkaz toho, že zelené umění made in Ireland je skvělý vývozní artikl. ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je srdcovka v oblasti tanečních show, která nemá chybu. Živě viděno asi 5x, vždy parádní zážitek. Zajímavý příběh, úchvatná hudba, excelentní choreografie a pochopitelně taneční výkony nejen Michaela :-) Svého času jsem tomu naprosto podlehl a za uběhlých téměř 20 let jsem spatřil jedinou taneční show, kterou bych označil za lepší, ale srovnával bych nesrovnatelné - čínský tanec Shen Yun (snad někdy bude na BD) je úplně jiná káva... Jedinou chybičkou tohoto záznamu je zvuková a obrazová (ne)kvalita - 4:3, nic moc stereo zvuk a obraz taky žádná sláva, ale stejně to stojí za to! ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Skvelé tanečno-hudobné vystúpenie, v ktorom je skĺbený balet s prvkami folklóru a nielen toho írskeho. Vo výbornej choreografii sa striedajú tanečné čísla s hudobnými. Kto má rád írsku hudbu, určite si príde na svoje. Výborní sólisti, tanečníci a svetelná šou sa však pravdepodobne zapáčia aj divákom, ktorí neholdujú baletu, stepu, či tancu vo všeobecnosti. Doteraz som si nevedel predstaviť chlapský súboj vyjadrený tancom. Až kým som neuvidel duel v podaní Michaela Flatleya. Škoda, že len na TV obrazovke. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy stál na ochozu zaplněné arény, pozoroval zeshora taneční kreace a nechal si do uší tepat famózně propracovanou hudbu a nadšený řev obecenstva, ten marně hledá šestou hvězdičku. Ano, musíte mít rádi hudbu, musíte mít rádi tanec, musíte mít peníze na lupen a nesmíte mít citlivý sluch. Pak ale dojdete do ráje... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama