Vražda v Greenwich (TV film)
Murder in Greenwich
Vražda v Greenwich
Krimi / Mysteriózní / Drama / Thriller
USA, 2002, 89 min
Tom McLoughlinHudba:
Don DavisObsah
Na konci 90. let Marka Fuhrmana (Christopher Meloni) plně zaujala nevyřešená vražda mladé dívky v Greenwich, Connecticut. Když se Kennedyovi synovci Tommy a Michael Skakel stali přímými podezřelými, byly tohoto případu plné noviny, ale nakonec byl zapomenut. Mark se však nevzdává a za pomoci detektiva Stevea Carrolla (Robert Forster) dostane vraha před soud a odkryje závoj tajemství brutálního zločinu téměř po pětadvaceti letech. (oficiální text distributora)
Dr.film
Slušný spád na půdě TV filmu. Tom McLoughlin se drží klasického vypravěčského stylu a já jsem mu za to vděčen. Minimum hluchých míst, odsýpající děj vezoucí se na kolech kriminální zápletky se střípky dramatu. Neočekávejte zázrak, herci i scénář by zasloužili daleko více ale i přesto jsem se nenudil.(14.4.2005)
korbitch22
překvapivě na televizní tvorbu,opravdu slušný nadprůměr,super Christopher meloni,v perfektně odsýpající kriminálce,která si na nic nehraje.(4.1.2011)
Terva
Pravdivý příběh jedné z nejzáhadnějších vražd v Americe...................(13.6.2011)
Hejtmy
Škoda že je na zpracování tak moc vidět, že se jedná o TV film, a že žádný velký ambice tvůrci neměli. JInak námět je dost slibnej, a když srovnám třeba s trochu podobným Fincherovým Zodiakem, je vidět že i z Vraždy v Greenwich mohlo být mnohem víc než je. Body přidávám hlavně za mladou Shannon ze Ztracených, na tu by se dalo dívat klidně hoďinu a půl v kuse i v o hodně horším filmu. 50%(30.6.2009)
Tryskomyš
Moc super film. Je tam i starší nostalgie - 70. let.(12.8.2010)
Jizni Tlapa
Poměrně solidní nástup a zápletka, nasnímaná velmi zajímavou kamerou. Originálně postavené na vyprávění hlavní "dath" hrdinky M. Grace, která do onoho tajemna přilevá svým "záhadným" charisma! Nic nerušící střih diváka nemate a ponechává děj poutavým. S čím mám však zásadní problém je hlavní hrdina. Jeho utrápený herecký výkon je opravdu tragický a kazí tak celkový dojem z poměrně slušného thrilleru.(21.9.2011)
Luciášek
Velmi sugestivní a citlivě podaný příběh, který díky "ich-formě" vyprávění působí na lidské city o mnoho více, než klasicky podaný příběh podaný někým dalším.Celým dějem nás zpětně provází oběť zločinu-patnáctiletá Martha Moxley, a její věty jako: "Našla mě kamarádka po Noci zla na naší zahradě, kde jsem si hrávala s našimi psy a sázela s mámou tulipány..." se mě velmi dotýkají.Rozhodně zajímavý a netypický kousek.(17.8.2006)
Blazin
Já mám dost velkou slabost na filmy podle skutečných událostí a tento je jeden z nejlepších.(8.2.2007)
dopita
Na můj vkus nepříliš věrohodný ani zajímavý.(12.8.2010)
Se7enteen
2/10(1.7.2009)
jjjura
Mám rád filmy, které jsou vykládány v první osobě. Děj má spád, ale něco tomu přece jenom chybí(13.8.2010)