Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studentky Kayla a její nejlepší kamarádka Maddie večer v podchodě sprejují graffiti a jsou uneseny. Kayla se probouzí dezorientovaná v lese v dřevěné rakvi. Vydává se hledat Maddie. Brzy zjišťuje, že je účastnicí ve smrtící hře, kde jsou ženy pronásledovány maskovanými muži... (noelcoward73)

Recenze (67)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Výtečný Killing Ground z roku 2016 naznačil směr, kterým by se mělo australské ozploitation v budoucnu ubírat, leč D'Aquinovy fúrie ztratily stopu již po několika metrech. Režisér následuje odkazu Fulciho a ignoruje jednu ze základních pouček hororové teorie, která říká, že gore a násilí mohou představovat cestu, ale nikoliv cíl samotný. Snímek vyniká kvalitou zvláštních maskérských efektů a prací s protetickým make-upem, avšak jako celek působí velice nekompaktně. Nebyl jsem znechucen mírou přítomné brutality, nýbrž dezorganizovaným dějem, prkennými hereckými výkony, nesympatickými postavami, nucenými dialogy či absentující atmosférou. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku The Furies uděluji jednu silnější hvězdu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Battle Royale s odkazy na Slashery minulého století, celkem slušně funguje v rovině, kterou slíbil. Tedy perfektní Gore, vynikající masky záporáků a slušný make up, v tomhle ohledu si tvůrci vyhráli, ale zbytek hapruje. Herečky hrají bohužel příšerně, vizuálně to působí levněji a finální zvrat vykrádá známější horory. Tedy doporučuji jen pro fanoušky gore, zbytek může mávnout rukou. 60% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem se teď při pohledu do filmografie jedné (Linda Ngo) z "krásek" téhle vybíjené. V této chvíli tedy Včelka Mája: Medové hry a toto.  Děvčátko si zřejmě rádo hraje...  The Furies je svým způsobem sympaticky přímočará jednohubka pro milovníky kečupu s dnes stále populárním konceptem smrtící hry. Zde si hraje na honěnou a vybíjenou šest blíže nijak nespecifikovaných maskovaných magorů a šest vyděšených ze všech možných míst unesených dívek a vše se děje v režii nějaké tajemné společnosti boháčů, modří jistě budou vědět.   Taková pohádka o krásce a zvířeti pro zvrhlíky s na hlavu postaveným téměř vším, od "hereckých" etud "krásek", kde mají ty uvozovky opravdu své opodstatnění, bez výjimky se sešlo šest ošklivek  a bez i jen ochotnického nadání, až po absenci nějak alespoň elementárně promyšleného vybíjení či finále.  Pohledné gore je tak prakticky jediným (krájení obličeje sekerou, lžičkování oka apod), co se dá chválit. Ale vzhledem k tomu, že jsem si nešel pro nějaký hororový majstštych a ta hloupost pořád zůstala v mantinelech snesitelného, tak  tři pro trikaře a jen houšť! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Kurva to byl ale začátek, jak se patří, na nic se tu nečeká a než jsem si uvelebil svou prdel do sedačky, máme tu hned první masakr a dá se říct, že jeden z těch nejlepších v The Furies. Gore a masky naprosto parádní, ale IQ hereček, které ani nejsou moc pěkné to celkem dost kazí. Doufám, že závěr, byla ochutnávka na další díl a pokud to bude mít větší rozpočet, mohla by to být Gore pecka roku, no uvidíme. Na první film režiséra, to nebylo vůbec špatné. (122. hodnocení) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Australská krajinka za bílého dne láká hlavně vyznavače gore. V podstatě divák může předem zapomenout na sofistikovanou zápletku, tvůrci rezignovali na dějové průtahy a od prvních minut jasně vytyčili směr, jakým se hodlají ubírat. O hlavní hrdince nejsou známy intimní detaily, na vývoj charakterů a něco obdobného není tenhle p(t)ako(pysk) stavěn. Z designového hlediska je Airlie Dodds sympatická, má poměrně vysoké močení a patrně by zkusila i nějaký ten sexuální experiment se svojí kakaovou kamarádkou, kdyby je obě neunesli maskovaní maniaci, kteří je sice nenutí k souložím s nabalzámovaným Krokodýlem Dundeem, ovšem jejich zhůvěřilá naháněná v přírodě také není žádnou výhrou. A tak je dobré vědět, že i variovaný kus pohádky o Krásce a Zvířeti nikdy neškodí, i když vám na krk dýchá hnusák třímající srp, mačetu a jiné skvostné náčiní, kterým určitě nepřišel krotit zaplevelené australské lesíky. Produkční společnost FX se prezentuje nízkorozpočtovým slasherovým počinem, co ani v hereckých řadách nemůže pomýšlet na extrovní hvězdu, která dříve dělala společnost Skippymu i Dingovi, nicméně početný zástup děvčat, jejichž životnost na scéně je silně podmíněna záludným scénářem, který nemilosrdně seškrtává jejich play time. Tony D´Aquino se zaměřuje převážně na gore, které nese výraznou stopu rukodělné práce, načež z 80% kamera nemá nařízeno uhýbat libovým detailům maskérské práce. Co hodnotím hodně pozitivně, je hlavně nápad neskrývat případné tvůrčí i technické nedostatky v nedostatečně nasvícených scenériích. Film se odehrává výhradně za bílého dne, čímž určitě něco málo ztrácí práce s napětím, ovšem divák je ušetřen hádankám typu "co právě bylo odseknuto (či jinak odňato) z lidského těla". Dostane se i na zvrat v samotném závěru, který se sice moc nenabízel, ale přesto se dostavil. Neměli-li jste tu čest obeznámit se se svěží hororovou brutalitou od protinožců, tenhle kousek vám podá roztomile prst a decentně vám usekne i ruku. 10/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení bylo použito sto litrů umělé krve. (Duoscop)
  • Při vybírání názvu se tvůrci inspirovali v římské mytologii, kde je Furie bohyní pomsty a kletby. (Duoscop)

Reklama

Reklama