Reklama

Reklama

Cena zlata: Odhalení skandálu americké gymnastiky

  • USA At the Heart of Gold: Inside the USA Gymnastics Scandal

VOD (1)

Nový dokumentární snímek o skandálu kolem sexuálního zneužívání, který v roce 2017 otřásl světem sportu. Film režisérky Erin Lee Carrové, který vychází z dlouholetých průzkumů producentů Davida Ulicha a dr. Stevena Ungerleidera, zachycuje prostředí, v němž ženy tráví své mládí ve snaze dosáhnout vítězství na světové scéně, postavené do kontrastu s kulturou, kde je zneužívání běžnou praxí a lidské životy navždy zničeny. Dokument "Cena zlata", jehož součástí jsou exkluzivní rozhovory s přeživšími, vypráví šokující příběhy gymnastek, které se odvážně snažily upozornit na nebezpečný systém stavící vítězství nad všechno ostatní. Film také zkoumá, jak mohlo takové chování násilníkům jako je dr. Larry Nassar, osteopat pracující pro olympijský tým amerických gymnastek, tolik let procházet. (HBO Europe)

(více)

Recenze (22)

Anduril 

všechny recenze uživatele

Dostal som sa k tomuto filmu kvôli školeniu o sexuálnom zneužívaniu mladistvých. Asi som si práve zadefinoval novú skupinu dokumentov: "silné dokumenty". Neľakajte sa toho, že to je dokument. Je veľmi dobre spracovaný, žiadna nuda, téma je tiež silná, od začiatku po koniec. klobúk dole, pred zainteresovanými športovkyňami i tvorcami, za to ako to všetko podali. Určite nie je vhodný pre divákov pod 15 rokov. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Anatomie institucionalizovaného systému a kultury sexuálního zneužívání a útoků, která za desítky let zasáhla více jak sto atletek a jejich rodin, než se jedné podařilo prolomit popírání a přehlížení. Larry Nassar se doznal k prvním desítkám případů a soudkyně s ním uzavřela dohodu, že nebude řešit další desítky obvinění, ale všechny přeživší dostanou u soudu prostor podat svou výpověď o tom, jak je to zasáhlo. Během týdne tu možnost postupně využilo 156 žen. #metoo "We are meant to put an end to sexual abuse." ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Divím sa, že je v niektorých veľkých krajinách gymnastika tak populárna. Pravdu pozerať sa na deti v priliehavom oblečení mi príde také pedofilné. Zdá sa, že som asi nebol ďaleko od pravdy, keďže sa už prví úchylovia objavujú už aj v tomto športe. Dokument o pánovi, ktorý zneužívanie posunul na úroveň, dokázal bez podozrenia zneužívať deti dokonca priamo pred očami ich rodičov! ()

Charlizee 

všechny recenze uživatele

Dva filmy, jedno téma. Netflix - Athlete A, HBO - At the Heart of Gold. Každý ten příběh vypráví jinak, oba přístupy jsou dobré. Netflix se více soustředí na obvinění celého systému, zatímco HBO klade důraz na pachatele. HBO bylo o něco emotivnější, Netflix komplexnější. Trochu lépe hodnotím verzi HBO, dokázali udržet konzistnější formu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zrovna nedávno mi říkal kamarád , že je hrozné, že řidič zabije někoho na přechodu a dostane trest pár měsíců a za pohlavní zneužívání několik let. Tedy v tomto dokumentu 175 let. To je dost rozšířený názor. Ale vysvětlil jsem mu, že pro ženy to má větší psychické a fyzické celoživotní následky než poražení autem. Tento trenér se mohl lépe uplatnit jako psycholog. V závěru dokument nabere slušný spád. 300 milionů dolarů od gymnastické federace jako odškodnění, které využilo 300 gymnastek, tedy vychází 22 880 000 Kč na jednu. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama