Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (100)

Seabeast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada unikátního Trierova seriálu je stejně tak napínavá a zajímavá jako ta první a vůbec za ni nezaostává. Naopak, prostředí nemocnice a postavy se mění k ještě větší absurditě! Veškerá racionalita je smetena ze stolu a precizně rozpitvána panem chirurgem Trierem. A ten bordel, co zbyde po operaci vám zaručeně klidné spaní nepřinese. Věčná škoda, že seriál končí otevřeně a kéž by v něm Trier pokračoval, protože nemá naprosto obdoby. Ať už jde o totální psycho atmosféru, hororový nádech, komické paralely a sociální kritiku. To vše a mnohem více tahle nemocnice skrývá. A proč jsou vlastně jen dvě řady? Protože si smrt vybrala jednoho z hlavních protagonistů jménem Ernst-Hugo Järegård (role Stig Helmera) bez kterého by nejspíš seriál ztratil veškerý smysl. Kdo ví, jestli se Trier k této temné poetice opět vrátí a scénáristickou kličkou vyřeší tuto svízelnou situaci, protože by to spousta jeho fandů jistě uvítala. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ulítlejší,bizarnější,ale v mnoha ohledech i zábavnější pokračování vynikající první série.Postava bratříčka je pravděpodobně tou vůbec nejbizarnější postavou v dějinách TV serálů.POkud má někde Království nedostatek,pak v absenci konce.Po 8 dílech a nemalém čase stráveném s tímo dílkem zanechává příliš mnoho otázek.Je jasné,že to byl Trierův záměr (snad),ale na to mu z prominutím sere pes.Nezbývá,než jen zvolat : "Dansk jävlar!!!" ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niečo skutočne temné sa skrýva pod Kráľovstvom. Postavy z predošlej série zostali. Pribudlo niekoľko nových a všetci stoja tvárou tvár novým prekážkam, s ktorými sa dokážu vysporiadať svojsky a vtipne, alebo s hrôzou v očiach. Lars von Trier je dirigentom tohto opusu. Tejto štúdie charakterov v jednej nemocnici, kde zlo presakuje cez každú stenu a kde sa s dobrých stávajú zlý a zo zlých ešte horší. Kráľovstvo dva je dôstojným pokračovaním úspešného mini príbehu. Oproti prvej sérií tu máme démona, poločloveka a polodiabla, kult Satanových prisluhovačov, ktorým je na stope čiperná exorcistka pani Drusse so svojim synom Méďom. Ostatné postavy riešia svoje žabomyšie starosti - sú konfrontovaný s vlastnými chybami, alebo byrokratickým systémom. Toto je jeden s tých počinov, na ktoré sa nedá povedať veľa negatívnych vecí. Trier stupňuje napätie postupne a na každú silnú scénu pribúdajú dve ľahšie. Dôkaz toho, že dokáže pracovať s atmosférou, prostredím a postavami a tiež dôkaz toho že má nechutný zmysel pre humor. A hlavne to dokáže všetko spojiť takým spôsobom, že si to nájde svojich divákov, ktorý tomu bez rozmyslu pridelia nejaký ten kultový status. Čo je aj môj prípad. ()

Folinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jízda první série pokračuje, ačkoliv měla jsem pocit, že už to nebylo tak napínavé. Mě osobně už některé věci začaly vadit (např. ti dva v kuchyni pořád dokola) - nedokážu pochopit, jak je možné, že se narodí takovej mutant a všichni v nemocnici ho chodí jenom pozdravit a tváří se, jakoby nic:))) Ale to, že neexistuje třetí série, tak to mě teda naštvali úplně!:) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první sérii oslovuje Stig Helmer spící město, ve druhé filozofuje s hajzl mísou. Není lepší paralely k tomu, co se v nemocnici Larse von Triera změnilo. Relativně iracionální oddělení se transformuje v regulérní blázinec a temné síly ďábla, pekel a alternativní medicíny zachvacují všechny postavy. Primář Trier vymítá rozum a ordinuje zrůdný gargantuovský cit. Je to tak překrásně odpudivý úlet mimo hranice normality, že překonává i již tak brilantní první sérii. Ten chybějící konec je strašná jizva. Kam dojela paní Drusse? Co přináší zrůdný Aage? Dansk jävlar!!! ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama