Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (100)

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Království je o poznání slabší, ale protože je přece jen pořád naprosto výjimečná, nebojím se udělit nejvyšší hodnocení. Škoda jen, že příběh končí otevřeně a divák se může jen dohadovat, jak to vše končí. První dva díly byly poněkud slabší, ale pak se to zase rozjelo:) Spousta fórků, psycháren, zombií a skvělý Udo Kier. Kdo zhlédne první sérii Království musí jednoduše vidět i druhou, to je jasné! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niečo skutočne temné sa skrýva pod Kráľovstvom. Postavy z predošlej série zostali. Pribudlo niekoľko nových a všetci stoja tvárou tvár novým prekážkam, s ktorými sa dokážu vysporiadať svojsky a vtipne, alebo s hrôzou v očiach. Lars von Trier je dirigentom tohto opusu. Tejto štúdie charakterov v jednej nemocnici, kde zlo presakuje cez každú stenu a kde sa s dobrých stávajú zlý a zo zlých ešte horší. Kráľovstvo dva je dôstojným pokračovaním úspešného mini príbehu. Oproti prvej sérií tu máme démona, poločloveka a polodiabla, kult Satanových prisluhovačov, ktorým je na stope čiperná exorcistka pani Drusse so svojim synom Méďom. Ostatné postavy riešia svoje žabomyšie starosti - sú konfrontovaný s vlastnými chybami, alebo byrokratickým systémom. Toto je jeden s tých počinov, na ktoré sa nedá povedať veľa negatívnych vecí. Trier stupňuje napätie postupne a na každú silnú scénu pribúdajú dve ľahšie. Dôkaz toho, že dokáže pracovať s atmosférou, prostredím a postavami a tiež dôkaz toho že má nechutný zmysel pre humor. A hlavne to dokáže všetko spojiť takým spôsobom, že si to nájde svojich divákov, ktorý tomu bez rozmyslu pridelia nejaký ten kultový status. Čo je aj môj prípad. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ulítlejší,bizarnější,ale v mnoha ohledech i zábavnější pokračování vynikající první série.Postava bratříčka je pravděpodobně tou vůbec nejbizarnější postavou v dějinách TV serálů.POkud má někde Království nedostatek,pak v absenci konce.Po 8 dílech a nemalém čase stráveném s tímo dílkem zanechává příliš mnoho otázek.Je jasné,že to byl Trierův záměr (snad),ale na to mu z prominutím sere pes.Nezbývá,než jen zvolat : "Dansk jävlar!!!" ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série se mi celkem líbila, druhá mi ale přijde o dost slabší. Sice to konečně má ujasněný styl a je to hlavně komedie, ale kromě jednoho skvělého dílu ne zrovna funkční. Navíc mám pocit, že ani sám Trier žádnou druhou sérii neplánoval a tak ani moc netuší, kam by ji vedl, takže jenom vrší jednu bizarní situaci za druhou a přitom všechny přicházejí až moc nahodile a některé ani nekorespondují s charakterem postav, které se v nich ocitají. A jenom nihilistický zombie Krogshoj (to byl geniální nápad, to musím uznat), věčně pátrající paní Drusse se synem a Bratříček, na kterého nejen kvůli jeho vzhledu nelze nikdy zapomenout, to nevytáhnou a všechno nezachrání. Zvlášť, když celkovou atmosféru výrazně kazí dogmatická kamera a prázdné mysteriózní náznaky, které děj za celé čtyři hodinu a něco trvající díly posunou jen o jednu jedinou věc. Škoda, našlápnuto ten seriál měl skvěle, ale tady už mě to moc nebralo. 3* ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přišlo vám první Království divné, strašidelné, morbidně vtipné a především velmi ujeté? Můžete se vsadit, že druhá série je to všechno a ještě dvakrát tolik. Von Trierovi zřejmě jeho experiment u diváků prošel, a tak ještě trochu zatlačil na pilu. A výsledkem je seriál s neuvěřitelnou atmosférou, u nějž kolikrát nevíte, jestli se dřív smát, bát nebo brečet. Lars von Trier je ďábel. Asi jediným záporem je, že se kvůli smrti představitele doktora Helmera nikdy nedozvíme, jak to s Královstvím dopadlo... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama