Reklama

Reklama

Věk kočkovitých šelem

(seriál)
  • Rakousko Die Zeit der großen Katzen (více)
Rakousko / USA / Čína / Japonsko / Velká Británie, 2018, 3x50 min

Režie:

Martin Dohrn

Hrají:

James Murray (vypravěč)

VOD (1)

Obsahy(1)

1. Počátek: Vrátíme se do doby, kdy se velké kočky ocitly na počátku svého vzestupu... Před třemi miliony let se svět změnil, lesy ustoupily a nekonečné pastviny se rozšířily. Predátoři všech možných druhů se přizpůsobili a následovali obrovská stáda pasoucích se zvířat, zatímco se objevila nová skupina lovců, kteří se ocitli na počátku svého vzestupu k prominentnímu postavení. Byly to první z velkých koček. Od bleskurychlých gepardů, přes neuvěřitelnou sílu čelistí jaguárů až po výjimečné dovednosti levhartů sněžných se u velkých koček vyvinuly svébytné způsoby lovu a schopnost adaptovat se na prostředí. Nejenže dokázaly přežít, ale v konkurenčním světě se jim i mimořádně dařilo. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Šavlozubci jsou asi první druh u nějž jsem rád že vyhynul. Nyní chytré zvíře homo sapiens sapiens vymasí ty zbylé a než odejde také, měl by zhasnout. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pomocou najnovších techník dokument zachytáva správanie sa najdôležitejších mačkovitých šeliem v prírode: levy, tigre, leopardy, gepardy, pumy ani jaguáre neuniknú pozornosti kamery. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Sice mi ty komentáře přišly vykonstruované při snaze vysvětlit, co se odehrálo za více než milion let, ale byly dobře v češtině namluvené a hlavně, i když jeden viděl dosti přírodovědných dokumentů, stále ho další a další fascinují. Takže vizuální stránka skvělá. Třeba zde záběry, jak se jaguáři živí mořskými želvami kladoucími vejce nebo jak loví kajmany uprostřed amazonského pralesa, detailní pohled na lov sněžného levharta a běh geparda je přírodní divadlo, které nikdy nezklame. A to je řeč jen o prvním ze tří dílů. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama