Reklama

Reklama

Vlak do Busanu 2

  • Jižní Korea Peninsula (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává 4 roky po vypuknutí zombie apokalypsy ve filmu Vlak do Pusanu (2016). Korejský poloostrov je zdevastovaný a bývalý voják Jung-seok (Dong-won Kang), kterému se podařilo uniknout ze zámoří, je pověřen návratem a nečekaným potkáním s přeživšími. (TommyZR)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (104)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma sklamala lebo sa v nej postavy správali debilne a akcia odohrávajúca sa len vo vlaku sa stala veľmi rýchlo stereotypná. V dvojke sledujeme úplne iné postavy, takže okrem zombie tématiky nemajú tieto dva filmy nič spoločné. V úvode si v štýle World War Z užijeme vypuknutie zombie epidémie. Potom sa film presunie o pár rokov dopredu a hlavný hrdina, ktorý mal byť drsnejší jak Snake Plissken sa vracia na Kórejský poloostrov. Len namiesto prezidenta tam hľadá auto plné prachov. Postavy za veľ nestoja a príliš ma nezaujali. No a akcia je taká rozpačitá. Wickovské prestrelky v ktorých hlavný geroj kosí so samopalom zombiekov, sú celkom cool. Aj keď na hocijaké gore zabudnite. Ale autonaháňačky sú peklo. Vyzerajú jak nejaká infantilná videohra. Problémom nie je ani tak kvalita CGI, ako úplne šialené kúsky v ktorých autá driftujú alebo poskakujú bez náznaku akýchkoľvek fyzikálnych vlastností. Oproti tomu pôsobia posledné diely F&F maximálne realisticky. Viac ako šialená akcia alebo nudné postavy ma bavilo sledovať ten postapo skazený svet, ktorý si vybudovali v zničenej Kórey. Vďaka tomu to nepôsobilo tak stereotypne a nudne ako jednotka. Ale viac ako priemer na jedno pozretie to tiež nie je. 5/10. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Zábavná kombinace Mad Maxe a The Walking Dead. Je to skvěle natočený, výpravný a má to slušný tempo i akční scény. Bohužel to má taky CGI automobilový honičky a protahovanej konec, kterej je kýč jak bič. Celkově si ale myslím, že není na co si stěžovat. Výpravnější zombie film tu od World War Z nebyl. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Film neberu jako klasickou dvojku, ale jako součást universa. A potom jsem spokojená. Jenom trochu jiným způsobem, pokud bych měla porovnat. Což nechci. Peninsula je fajn film se zombíkama. Předvídatelný, ale fajn. Velkým plusem je tedy zobrazení lidí, kteří jsou možná mnohem horší než samotný zombíci. Super byla veškerá práce a vyhraní si se světlem. A přestože závěrečná část působila víc jako "sci-fi" než jako horor, tak to bylo vlastně ok. Jenom na tom bylo vidět "prokletí pokračování", protože to musí být přece vždycky větší. Největším zádrhelem tohohle filmu jsou postavy. Schválně nepíšu problém ale zádrhel, protože kvůli tomu zavěr na mě asi nefungoval tak, jak bylo záměrem. Kdyby tam byla jedna, dvě scény, kdy mají postavy čas si sednout a nějak to odlehčit, asi by to bylo lepší. Takhle přišlo klišé, které sice funguje, ale nefunguje po emoční stránce. To mě asi mrzelo nejvíc. Ale i tak vlastně fajn film :) 4,5/5 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička byla hodně zábavná zombie vybíjená,která velmi příjemně překvapila.Dvojka je ale bohužel z jiného těsta,které zrovna dvakrát dobře nenakynulo.Atmosféra jedničky je v trapu,příběh je poměrně stupidní - jakkoliv je to taková to zombie klasika - a co je nejhorší,díky skoro dvouhodinové stopáži je ze začátku vše zdlouhavé a nudné.Moc tomu nepomáhají ani extrémně laciné efekty,který by diváka neoslovily ani před deseti lety,natožpak v dnešní době.Nečekal sem sice moc,ale i tak je to zklamání...40% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Originální zasazení je fuč, logika je fuč a máme tu tedy extrémně řadové pokračování skvělé jedničky. Hrozbu ze strany zombie (jimž opravdu až trapně přímo říkají zombie) nahradila hrozba z čistě lidské strany, jíž zastala horda sociopatických psanců. Mezi tím vším se tedy najdou i hrdinové, konkrétně bývalý voják a skupinka přeživších, kteří se navzájem potkali už při vypuknutí nákazy. Musím uznat, že nejzajímavější byla dvojice děcek, která dokázala neskutečné psí kusy s normálním autem, ale i tím na dálkové ovládání. Zbytek? Spíš jako díl nějakého seriálu na motivy Vlaku do Pusanu - filmovost nulová, hloupý děj plný nelogičností, no naštěstí aspoň hezké zpracování. Lokace působily správně post-apokalypticky a zombie neměly chybu. Koukat se na to dalo, pořád je to v rámci dnes chudého zombie žánru příjemný průměr, ale s prvním dílem si to nemůže podat ani prst. ()

Galerie (36)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Reklama

Reklama