Reklama

Reklama

Kaena: Proroctví

Trailer

Obsahy(1)

Stromová země Axis na planetě Astria je ohrožena. Ve stromech vysychá míza a modlitby lidí k bohům zůstávají nevyslyšeny. Mladá vesničanka Kaena má zvláštní vidění a je přesvědčena, že Axis ji volá na pomoc. Dívka s rebelskou duší se postaví zákonům kmene i autoritě Velekněze. Na cestě za záchranou země jí pomáhají záhadná stvoření. Kaena stále silněji začíná věřit, že za hranicemi Axis, kdesi za mraky, existuje ještě jiný svět (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře odvedená práce co do vizuálního pojetí, nato že jsem viděl film 6let po premiéře a že se na něm 4roky makalo, klobouk dolů... Příběh okolo je ale jenom jakási vata a samo o sobě to po slibném začátku začne nudit, žádné překvapení se tedy nekoná, i když se na to koukalo hezky... (asi jsem uchyl, ale Kaena v elastických šatech měla naprosto dokonalé křivky = už asi vim, proč jim to 4roky trvalo). ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Je to neokoukané, místy excelentní, ale najednou bum prásk konec. Bohuzel je pribeh lehce zmateny. Nevim jak to popsat , proste ted po shlednuti mam pocit, ze cely pribeh lze shrnout do 3 vet, i kdyz ve skutecnosti da zabrat, aby si clovek nezavaril mozek. Ne vsechno je ve filmu zcela vysvetleno a to mi asi vadi nejvic. Na druhou stranu to je film, ktery nelze nedoporucit, protoze je jiny. FF se kterou je srovnavan, se mi zdala lepsi po strance realisticke, nicmene zpracovani Keany je vice umelecke... Snad je jen skoda, ze CELY film si grafici vystacili s hnšdo-béžovo-žlutými barvami a sem tam je k vidění i modrá. Tomu filmu schází barvy... ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Kompletně počítačově renderovaný film nemající v podstatě ničeho schopný scénář. Mnoho dějových linek jenom chabě plandá ve větru, aniž by se zmohly k nějakému patrnějšímu napnutí. Scény nejen vizuálním zpracováním připomínají spojovací filmový matroš z nějaké next-gen adventury. Problém je v tom, že o to zábavnější – tedy o samotnou hru, na které se sami podílíme, jsme tentokrát ochuzeni. Vývoj zabral asi čtyři roky intenzivní práce téměř stovky programátorů – občas je skutečně nač koukat, jindy připomíná viděný materiál výsledek práce party garážových amatérů. Je možné, aby tak dlouho vyvíjený projekt budil dojem čehosi šitého velmi horkou jehlou? Anebo to prostě lépe naanimovat nešlo? Kaena nemá pořádný děj a neoslňuje ani celkovým audiovizuálním dojmem. K čemu je vůbec podobný film? 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $8,593Tržby Celosvetovo $465,618║ Pokus o nejakú tu originálnu CGI animáciu by nebol až tak zlý, keby to v celku príbeho nevyznelo tak nudne teda do prázdna. Neviem ale keď sa do podobných projektov pustia v Európe v tomto prípade to boli Francúzi nedopadne to v celkovej úrovni lepšie než slabý priemer, veru našu tvorbu v tomto úseku rozprávok ešte čaká asi dosť dlhá cesta. /45%/ ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Chvíľami som myslel, že to bude na 4* no po dlhšom zvážení som usúdil, že 3* bohato stačia. Animácia okolia je úžasná, ale ľudské postavy sa im asi veľmi nevydarili. Dej je chvíľami zmätený a strih tiež, no niektoré zábery sú fakt vydarené. Je to jedno z najväčších sci-fi, čo som videl (asi iba Immortal je silnejšie) a to mali tvorcovia pôvodne v pláne robiť pc hru, ale rozhodli sa pre celovečerný film. Myslím, že sa rozhodli správne. 68%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film bol vytvorený rovnakou technológiou, aká sa používa vo filmových sekvenciách videohier. (matt6)
  • Prvý francúzsky CGI film. (matt6)
  • Film bol venovaný pamiatke Richarda Harrisa. (matt6)

Reklama

Reklama