Reklama

Reklama

Jistě, pane premiére - Série 2 (1987) (série)


Všechnu moc lidu (S02E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Power to the People

Obsahy(1)

Po čem jsou politici během celé své kariéry přímo posedlí? Správně, po publicitě a popularitě. Neboť to jim pomůže ke znovuzvolení. Ani Jim není pochopitelně výjimkou, zvlášť když se poslední dobou jeho šance na udržení v nejvyšší politice povážlivě tenčí. Dobrý nápad, jak zvýšit svou oblibu, by snad byl ochoten vyvážit zlatem. A teď mu jeden geniální přímo spadl do klína! Zreformuje systém místní samosprávy tak, aby o svých věcech rozhodovali skutečně ti, kterých se to týká. Konec formalitám, konec byrokracie, všechnu moc lidu! Jestli se ovšem některé dřívější Jimovy plány Siru Humphreymu nelíbily, pak je tento v jeho očích roven přímo odjištěnému granátu... (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Domnívám se, že se dohodneme, že národ na tento způsob demokracie dosud není připraven." Lid by si mohl rozhodovat o svých záležitostech, volit politiky dle svého uvážení a strany by do toho nesměly mluvit? Tak to souhlasím premiérem Hackerem, sirem Humphereym a celou státní správou, protože my lidi na to nejsme a nikdy nebudeme připraveni. Úplně jsem se zpotil strachem o to, že by politici mohli přijít o kousek své moci. A taky jsem se výtečně pobavil, protože v obhajování neobhajitelného je tento seriál absolutní jedničkou. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Parlament by byl poprvé v historii demokratickým." a "My máme britskou demokracii." Byly pro mě vrcholy této části. Ale bylo by zajímavé vidět ten Meriotův systém v praxi. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Miluju tenhle díl. "Neznáš tu Agnes Morehouseovou?" "Znám." "Řekl jsem Humphreymu, aby s ní promluvil. Tvrdí, že to šlo dobře... Ale mluvit o tom nechtěl a vypil čtyři whisky za deset minut." ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vy byste chtěl trávit život zavřený se stovkami dalších šílených, vřeštících a smradlavých stvoření? Nemoct dýchat čerstvý vzduch, nemoct se pohnout, nemoct se protáhnout, nemoct myslet! .. Ne, proto nekandiduji do parlamentu..." - "Dělat cokoli je horší než nic!" ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl tak aktuální a nadčasový, že jsem se ani moc smát nedokázal. V podstatě jde o převedení známého rčení "kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zrušili" do 20 minut. O hvězdičku dávám méně proto, že i přes toto stále aktuální poselství mi dialogy mezi Háfrym a aktivistkou připadaly slabší. ()

Reklama

Reklama