Reklama

Reklama

Jistě, pane premiére - Série 2 (1987) (série)


Spletitá síť (S02E08)

(epizoda)
  • Velká Británie The Tangled Web

Obsahy(1)

Jak ošemetná věc je pravda! V demokracii by pochopitelně měla být alfou a omegou všeho dění. Každý správný politik – a Jim Hacker si pochopitelně činí nárok být za takového považován – ovšem dříve či později pozná, že jsou případy, kdy se s ní daleko nedojde. Každý správný politik však také ví, že není vždy nutno nějaký fakt záměrně utajovat. Že mnohdy úplně postačí, když pouze není sdělen či zveřejněn. Že výsledek je v obou těch případech týž? To je ovšem velice přízemní chápání tak složité věci, jakou je diplomacie... (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Myslíte, zda periodicky restrukturalizuje základ, od něhož se statistiky odvozují, aniž by tento fakt věděla veřejnost?" Ano, správně, švindluje s čísly. Pan premiér Hacker se konečně dostal do ráže, takže tentokrát naprosto přesně věděl, kdy užít vyhýbavou odpověď, kdy odpovědět otázkou i kdy zaskočit Dolní sněmovnu upřímností. Mně tedy nejvíc rozsekala debata o tom, zda premiér potřebuje vědět informaci, kterou mu neposkytl ministr, který o ní možná sám nevěděl. To bylo k popukání, stejně jako závěrečné zúčtování se sirem Humphreym. Jen mi pořád nedochází proč plán sira Humphreyho na snížení nezaměstnanosti nebyl dosud uskutečněn nejen v Británii, ale hlavně u nás. Jejich rozpočet to patrně nezruinuje, ale náš rozhodně v nedaleké budoucnosti patrně ano. Takže raději zvedneme daně, aby si nemakačenka dál mohla prolévat hrdla za peníze z podpory. Bravo. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Potřebuje to ale vědět? .. Aha, myslíte někdo to potřebuje vědět, a když to víte vy, sir Humprey nepotřebuje. Vy potřebujete vědět, že on to neví, ale on nepotřebuje vědět, že vy to víte, ani že on to vědět nemá.. Díky, Bernarde, sám bych to nedovedl zamlžit víc!" ()

Reklama

Reklama