Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(50)

V magickém světě znepřátelených klanů čelí dvě spřízněné duše zrádným úkladům a odhalují temné tajemství, které souvisí s tragickou událostí z minulosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Na ukázku z Mo Dao Zu Shi jsem asi před rokem narazil na youtubu. V té době mi ale nezbylo nic jiného než si povzdechnout, protože do překladu čínského anime se nikdo dvakrát nehrnul. Jaké bylo proto mé překvapení, když jsem zjistil, že je anime nejen přeložené (a že druhá řada je na spadnutí), ale že na motivy novely vznikla i dorama. Vím, že se mnou nebudou mnozí souhlasit, ale za sebe musím říct, že se mi velice líbí směr, jakým se čínská produkce poslední dobou snaží kráčet. Jak se v rámci restrikcí snaží vybalancovat jednotlivé příběhy a vytěžit z nich maximum. Jistě by bylo více než zajímavé sledovat vztah dvou hlavních protagonistů se vším, s čím přišla předloha, ale právě ona neexplicitnost tomu v mých očích dodává něco více. Stejně tak jako Guardian, či s jistými výhradami i C.S.I., tak i The Untamed přichází se vztahy, které překračují vymezené škatulky a tvoří své vlastní universum. Divákovi tak nezbývá nic jiného než Wei Yingovi a Lan Zhanovi fandit, protože to co jim nedopřál jeden život, zvládnout v životě jiném. Jiné postavy to štěstí sice neměly, ale i jejich osudy měly v příběhu své místo. Výlet do minulosti byl na můj vkus až příliš dlouhý a zabíral v příběhu až moc místa, ale dokázal barvitě vykreslit charaktery postav a vztahy mezi nimi. Věřím, že jsem nebyl sám, kdo si přál urychlit celý flashback, a pokračovat v příběhu po oněch 16 letech, ale asijská mentalita je prostě taková a bez tragiky to zkrátka nešlo. Velkým plusem vedle dobře napsaného scénáře, oku lahodící vizuální stránce a působivého hudebního doprovodu, byly dobře zahrané nejen hlavní postavy. Musím zde tak jen a jen souhlasit s tím, že Wei Wuxian a Lan Wangji zde vypadali, jako by přímo vykročily z knižní předlohy. Jak se příběh blížil ke konci, tak jsem jen v očekávání trnul, jak to se všemi dopadne. A po doznění závěrečných titulků musím jen uznale pokývat hlavou. The Untamed o celou jednu délku předčil i mnou v loňském roce vychvalovaného Guardina, a tak mu zaslouženě přísluší plných 5* (10/10) ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Čo je toto za kravinu?! Vôbec neviem, o čo tam išlo. Ľudia, ktorí všetci vyzerajú ako cez kopirák, trepú blbosti, herectvo preafektované, SGI mizerné, tá ruka s pazúrmi vyzerala ako vyrobená škôlkármi na Halloween. A, áno, odháňať zlých duchov treba jednoznačne zo strechy:)). Jedna hviezda ani neviem za čo, asi za snahu o niečo, čo sa im nepodarilo. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Začnu negativy. Edit scén – občas scény nenavazovaly na tu předchozí, začaly třeba tam, kde už postava v předchozí scéně šla. I herci měly občas jiný makeup (například zranění, jednou krev tekla, podruhé byla setřená, pak zase tekla). Do toho nějaké nepovedené triky v zobrazení monster (pes, i ta želva nic moc). Některé kulisy působily opravdu levně, místo kamene koukal polystyrén. Některé souboje působily až směšně, jejich choreografie nebyla nijak zvlášť promyšlené. Do toho děj v minulosti byl moc dlouhý. Hraní si na vesnickou rodinku taky. Chápu, proč to tam bylo, ale přišlo mi to moc dlouhé, až mě to chvílemi otravovalo, protože jsem chtěla okamžitě do přítomnosti a řešit tyhle záhady. Naštěstí jsem se ve 33. díle dočkala… No ale jinak mě to bavilo. Vývoj postav, nikdo nebyl černý, ani bílý. Všichni měli své motivace, své charaktery a těch se drželi. Nikdy se nestalo, že by nějaká postava najednou jednala nelogicky, mimo svůj daný charakter. A při takovém množství postav je to opravdu skvělé. Příběh byl promyšlený, autorka věděla, co chce, do toho zasadila postavy a velmi dobře to rozehrála a skvěle dohrála. Na obrazovku to naskákalo bez BL prvků, ale koho to trápí, když tam jde to silné pouto mezi Weiem a Lanem velmi dobře vidět. Proč? Nejde jen o dobrý scénář, ale i o velmi dobře zahrané postavy. Co se týče hereckých výkonů, vlastně si nemohu stěžovat. Všichni hráli své složité postavy s vervou a kvalitně. Postavy procházely různými vývoji, divák je mohl sledovat a buď s nimi soucítit, nebo je nesnášet. Ale nemohl říct, že to či tamto přišlo zničehonic. Vše mělo své místo a smysl. Tuhle logiku a skvělé herecké výkony všeobjímalo krásné prostředí, hladila nádherná hudba a zdobily pěkné kostýmy (tedy co se týče klanů, obyčejní lidé = obyčejné hadry). Na to, že wuxiu nemusím, vlastně mi ten žánr moc neříká, tak jsem si to užila a byla velmi mile překvapena. Asi bych se to nebála doporučit komukoliv. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Tento seriál si vážne zaslúžil časť môjho voľného času, občas na úkor spánku. Mám rada knižné príbehy a moja fantázia vždy urobí zvyšok. Preto sú pre mňa prešľapy v kvalitných seriáloch a filmoch málo podstatné. Nepopieram, že sa nájdu v každom diele. Kladné stránky ma bavia viac. Počínajúc predlohou, scenárom, reáliami vytvorenými pre príbeh, bojovými scénami poprepletanými často zložitými vzťahmi, dôverou a zradou, to všetko okorenené čiernou mágiou. V konečnom dôsledku ide o silu priateľstva, rodinné putá, tenkú hranicu medzi dobrom a zlom, o to, ako sa občas nedá veriť vlastným zmyslom a úsudku, aj o to, že ekvivalentom pre "iný" nie je "zlý". Casting sa podaril a oceňujem, že nebol založený na jednoznačnom výbere: pekní herci na kladné úlohy a „menej pekní“ na záporné. Zážitok je kvalitnejší, ak takéto detaily nenaznačujú líniu deja. Čerešničkou na torte je soundtrack s leit skladbou, ktorú si divák nemôže nezamilovať. Čínske legendy a história sú nevyčerpateľnou studnicou a predlohou pre fantasy filmy a seriály, kvalitnú konkurenciu pre akýchkoľvek Hobbitov, Pánov prsteňov či Harryho Pottera. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Ako ľahkú fantasy baladu môžem seriál hodnotiť veľmi dobre. Neubránim sa však porovnaniu s jeho priamou konkurenciu z dielní juhokórejských filmových štúdií. Po vizuálnej a zvukovej stránke je seriál na svetovej úrovni. Horšie je to už z hereckými výkonmi ako z béčkového folklórneho súboru, kamerou (osobný názor) a nelogickým správaním sa postáv v určitých situáciách, kedy som sa pýtal sám seba: "Prečo?! -_-". ()

Galerie (179)

Zajímavosti (9)

  • Díky úspěchu série byly natočeny 2 spin-off filmy - The Untamed: The Living Dead (2019) a The Untamed: Fatal Journey (2020). Filmy rozvíjejí příběh některých vedlejších postav, které ztvární původní seriálový herci. V prvním případě se jedná o postavy Wen Ninga (Yu Bin) a Lan Sizhuie (Zheng Fan Xing). Ve druhém pak Nie Huaisanga (Ji Li), Nie Mingjua (Wang Yizhou) a Jina Guangyao (Zhu Zanjin). (kklepkaa)
  • Tento příběh můžeme také najít ve formě mangy a anime, obě pod názvem „The Grandmaster of Demonic Cultivation“. (ketyyy257)
  • Wang Yibo hrající Lan Zhana je členem čínsko-korejské popové skupiny UNIQ a Sean Xiao hrající WeiWuxiana je členem čínské skupiny X NINE, společně tedy nazpívali i originální soundtrack k The Untamed. (ketyyy257)

Reklama

Reklama