Full Circle with Michael Palin (TV seriál)
Dobrodružný / Dokumentární
Velká Británie, 1997, 50 min
Hrají:
Michael Palin- komentáře
woody
Tentokrát Michael Palin projede takřka všechny země kolem Pacifiku.Začne v Rusku, pokračuje přes Japonsko do Číny - ojedinělá šance západního televizního štábu dostat se do vnitrozemí největší komunstické země světa.Poté do Austrálie a přes Jižní a Severní Ameriku zpátky na atol Diomedes odkud vycestoval.Cesta mu trvala více jak 250 dní.Obdivuhodný výkon.Pokud si seriál nestáhnete(pochybuji, že by se k nám dostal) nezoufejte, je u nás k dostání knižní vydání jeho deníku.Všem v provnání s tou výpravnou obrázkovou publikací co vyšla v okolním světě je to slabota.Lepší však něco než nic...(2.2.2006)
Estelle
Tento dokumentární seriál byl na konci 90. let uveden v ČT pod názvem "Kolem Pacifiku s Michaelem Palinem".(19.8.2007)
IpsiDixit
Perfektný dokument, ktorý okrem dokumentácie zaujímavých miest na Zemi prináša aj príjemný humor tohto bývalého Monty Pythonovca. Práve on je zodpovedný za to, že je tento cyklus chytľavý ako seriál.(20.8.2006)
Pavlisxx
Nejvelkolepější cestopis, jaký jsem kdy viděl, a vrchol Palinova putování. Desetidílný seriál dokumentující cestu kolem Pacifiku skutečně nemá obdoby. Navštívíme spoustu netradičních a "neprofláknutých" míst a i ta známější uvidíme z trošku netradiční perspektivy. Michael Palin je vynikající a hlavně zábavný průvodce. Některé jeho hlášky a vylomeniny (zpěv s armádním pěveckým sborem v Rusku, odchyt velbloudů v Austrálii, popíjení nápoje s velmi speciální ingrediencí v Amazonii, ....) pobaví i při několikátém shlédnutí. Škoda jen, že tvůrci přeskočili putování po zemích Střední Ameriky a také závěr v USA, Kanadě a Aljašce je už dost uspěchaný. To je ale po tak dlouhé cestě už celkem pochopitelné.(2.12.2010)