Reklama

Reklama

Violet Evergarden: Věčnost a Píšící panenka

  • Japonsko Violet Evergarden Gaiden: Eien to džidó šuki ningjó (více)

VOD (1)

Osamělá mladá žena se na dívčí škole cítí jako v pasti. Když ji ale začne učit Violet, kovové ruce a srdečné dopisy ji zahřejí u srdce. (Netflix)

Recenze (20)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Další krásný příběh Violet Evergarden, který působí ještě o chloupek lépe díky ucelenějšímu filmovému zpracování. I přes poměrně jednoduchou zápletku dokáže dojmout a zároveň zahřát u srdce tak, jak jsme u Violet zvyklí. Krásná hudba a animace je pak samozřejmostí. Pro fanoušky seriálu naprostá nutnost vidět. ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Takhle ne. První film ode mě 5 teda nedostane. Na to, kolik prostoru poskytla delší stopáž oproti seriálovým epizodám, to bylo odbyté, nedovysvětlené, mnou kýžená dojemnost byla naprosto half-assed a jediné, co film v mých očích povyšuje je něžně načrtnutá jednostranná GL. Tu já můžu. Violet je zde pouhou vedlejší figurkou, sentimentální obratnost slov se vypařila úplně. Když už je nám dopis přečten, obsahuje dvě věty (které navíc nejsou až tak mindblowing, jak to má vypadat) a to mě moc neba. Postavám jsem to věřila, ale téměř se mě to nedotklo. Zůstal překrásný audiovizuál, skvělý námět i fajn postavy, ale scénář byl ztělesněnou chabostí. Slabší čtyři. ()

Reklama

CarnTheNunya 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že to bude stejně kvalitní jako poslední díly seriálu, které byly opravdu nádherné, ale i tak je to furt solidní podívaná. Příběh je OK a film zde nemá žádné vyloženě slabé místo. Je pravda, že zde jsou části, které jsou trochu pomalejší, ale vůbec celkový zážitek netáhnou dolů, ba dokonce bych si troufl říct, že dodávají snímku určitou atmosféru. Myšlenka, že pošťáci nosí štěstí je sice hezká, ale poněkud naivní a práce pošťáka mi zde připadá poněkud předimenzovaná do pohádkovosti, ale to v podstatě také není chyba, poněvadž se jedná o fiktivní příběh a zrovna tento byl zamýšlen jako pozitivní a příjemný. V kině bych si tu skvělou animaci od studia Kyoto Animation užil určitě o něco více, ale i na menší obrazovce v podobě televize vynikne kvalitní vizuální stránka. Hudba je zde taktéž velmi příjemná. Pro někoho zde mohou být některé prvky spíše neduhy, pro mne se však i přes menší zklamání jedná o příjemný a jednoduchý zážitek, který si rád někdy zopakuji. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Další překrásný příběh ze života Violet Evergarden. Tentokrát sledujeme příběh dvou "odloučených sester" s dojemným pozadím a ještě dojemnějším příběhem. Violet už v pozici veteránky vnáší lidem do života něco, co jim dlouhou dobu scházelo, ale zároveň se stále učí novým pocitům, které postupně naplňují její původní prázdnotu. Trochu se tu mihnou nebo mají prostor další postavy, které jsme viděli v počáteční sérii. A tak se v druhé části trochu podíváme i na pozitiva doručování zásilek v podobě hřejivého ideálu. Vše je jako obvykle doplněno úžasnou animací a velice dobře zvolenou hudbou. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Nataženější průměrná epizoda původního seriálu. Violet zde nepůsobí úplně jako hlavní hrdina, ale spíše jako průvodce. Kdy dopomáhá "shledání" dvou válečných sirotků. První půli nechybí málo k nějakému harému, kdy se služka sbližuje se svou paní. Další část je věnována malému dítěti, které chce rozdávat radost. No a závěr, ten trochu chybí. Ještě mě zaujala dvojí verze titulků, kde pro název Violetiny profese je Vzpomínková panenka a nebo autospisovatelka, což mě přijde jako děsné označení. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama