Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Slavnou autorku hororů přiláká k návratu její rodné město, kde zjistí, že zlý duch, který ji trápí ve snech, teď dělá pořádnou spoušť ve skutečném světě. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (76)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som bol zo seriálu nadšený. Mal sľubný námet, vynikajúcu atmosféru a netradičné prostredie. Marianne v neskorších epizódach ale skĺzla k nevýraznému príbehu o lovení čarodejnice a miestami si sama zo seba nevhodným, priam až komediálnym spôsobom uťahovala ("vtipné" vskuvky s detektívom), čo niekomu mohlo sadnúť, no mňa to popravde iba otrávilo. SPOILER: Strach z hlavnej záporáčky sa mimochodom po smrti Madame Daugeron bohužiaľ úplne vytratil. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Netlix po roku opäť doručil hororový seriál a opäť neprestáva prekvapovať, jednak prístupom k látke a jednak tým, že vôbec vstupuje do vôd žánru a čerí vodu (čim pochopiteľne musí potešiť každého fanúšika hororu). Marianne boduje výbornou, pochmúrnou atmosférou prímorského mestečka Elden a tajomnou mytológiou nadväzujúcou na históriu čarodejníctva, využívajúc prvky ghost a curse hororu. A s atmosférou a strašením diváka pracuje tak umne, že miestami je napätie doslova hmatateľné, inak povedané - dokáže vystrašiť, čím predčí aj niektoré komerčné hororové filmy (nielen) posledného obdobia. Kvitujem aj prácu s čiernym humorom, podarený soundtrack a sympatický casting. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Tak francúzska netflix tvorba prekvapila a ponúkla ozaj dobrú osem dielnú sériu. Seriál bol dostatočne temný a hororový. A trochu aj pripomínal hru Alan Wake. Ale tá 5 epizoda bola dosť odveci, opäť sranda z katolíkov, farár si zapáli v spovednici alebo odseknuta hlava Krista bola úplne cez čiaru. Posledná epizóda ma presne názov dňa ktorý som to dopozeral, žeby náhoda ? Sklamalo finále ale o trochu lepšie ako The Haunting of Hill House. 3,5* ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Po neklidném začátku neklidný konec. Od moderního hororu s vymítáním či posednutím už stabilně moc neočekávám a v prvních 52 minutách jsem se neklidně vrtěl na fleku s očima upřenýma k obrazovce. První díl byl totiž, řekl bych, dost solidně natočená znepokojivost a od toho se až do konce neupustilo. Až na pár výjimek bylo docíleno výsledného efektu skvělou filmařskou prací a nikoliv lacinými triky, na které jsem velice alergický. Frantíci Samuel Bodin a Philip Lozano se na netflixu teda ukázali v dobrém světle. A jejich tvorbu budu sledovat i nadále. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkně nablýskaný seriál o mladé spisovatelce. Trochu to připomíná 80 sátková klišé jako třeba hrátky se satanismem, motiv stěhování příšery do různých těl, hrdiny vyrovnávající se s traumaty minulosti. Moc se mi nedařilo sžít s hrdiny. Nablýskaných scén je zde spousta . Jsou samy o sobě často působivé, ale neskládají dohromady žádný souvislý celek. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Seriál se natáčel především v Paříži a Bretani, regionu v severozápadní Francii. Zatímco v Marianne se jmenuje fiktivní vesnice Elden, přístav, ve kterém se seriál opravdu natáčel, najdeme v Doëlanu, což je malé přístavní městečko v Clohars-Carnoët. (Trajektt)
  • V čase 19:30, kdy se děti věší na provazech, zazní ústřední melodie z počítačové hry „Little Nightmares“. (Extrakritik)

Reklama

Reklama