Reklama

Reklama

Lenin. Neodvratnost.

(festivalový název)
  • Rusko Lenin. Něizběžnosť (více)

Obsahy(1)

První světová válka již trvá skoro tři roky – nejkrutější a nejkrvavější v dějinách lidstva. Vladimir Lenin je dlouhou dobu v emigraci a nedávno se přestěhoval do Curychu. Ačkoli celý svůj život věnoval přípravě revoluce, Lenin propásl její začátek a nyní hledá jakoukoli možnost vrátit se do Ruska, aby uchopil situaci do vlastních rukou. Ale možností není mnoho a nakonec zbývá ta nejméně pravděpodobná – překročit území Německa, válčícího s Ruskem, ve vlaku... (Týden ruského filmu)

(více)

Recenze (2)

hygienik 

všechny recenze uživatele

"Skutočnú pravdu nepozná nikto." (Čechov) Nie je to čistokrvná konverzačka, ale aj tak mi prišlo, že tie kecy boli nekonečné. Nebol to pokus o demítizovanie Lenina, skôr o heroizáciu v malom. Ak neviete, kto bol kto vo VOSR a okolo nej, máte problém. Vo filme sa vysvetlení nedočkáte. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film je slabý, v podstate vôbec nerieši revolúciu, iba cestu k nej a aj to len prostredníctvom zdĺhavých politických kecov. Do historickej hĺbky sa ani nesnažil dostať. Je to skôr o vzťahu s Nemcami, vzťah Lenin - Parvus, o ktorom sa v našich učebniciach nepíše. Inak Parvus a Lenin sa na seba dosť podobali, čo je mätúce. Tento film nie je ani ohováraním vodcu boľševikov, ani rehabilitačným súborom. V podstate nie je dokopy ničím. Dúfam, že seriálová podoba Děmon revoljucii pojala problematiku širšie a hlbšie. ()

Reklama

Galerie (39)

Reklama

Reklama