Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Seriál Vlast vypráví příběh dvou španělských rodin z Baskicka, trvající více než tři desítky let, které byly zasaženy násilným konfliktem vyvolaným Španělskou národní stranou a teroristy organizace ETA. Život Bittori a její rodiny se převrátí vzhůru nohama v den, kdy ETA ve dveřích jejich domu zavraždí jejího manžela Txata. Skončí tak i přátelství s nejlepší kamarádkou Miren, jejíž syn je jedním z členů teroristické organizace. Obě rodiny musí čelit nejen zármutku, ale rovněž morálním paradoxům. Dokáží si jednou odpustit, dát své rozdíly stranou a najít cestu z kruhu násilí a nenávisti? Aitor Gabilondo je tvůrcem a scénáristou seriálu na motivy bestselleru Fernanda Aramburua. (HBO Europe)

(více)

Recenze (21)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čakal som niečo iné, nezobralo ma to, hoci niektoré osudy alebo situácie mi neboli celkom ľahostajné, ale seriál ako celok podľa mňa rýchlo vyfučí z hlavy. Celý ten baskický terorizmus bol šialený, ale tam v tom Španielsku nebude nikdy kľud, aj Katalánci už požadujú svoje. Obávam sa, že divákovi práve z týchto regiónu bude seriál omnoho bližší ako mne, ktorý si to neviem dokonale predstaviť, nedotýka sa ma to. A tento dotyk s realitou mi seriál nepriniesol. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Španělský imperialismus kontra baskický separatistický terorismus aneb jaké prostředky boje za nezávislost a svobodu národa jsou ještě přípustné? Téma tak silné, že všechny ostatní aspekty jsou celkem nepodstatné. Chápu, proč se o tomto tématu moc často netočí, je až přespříliš bolestivé, živé a kontroverzní, na jedné straně Španělé chovající se v podstatě jako Sovětský svaz, krvavý imperiální moloch, (to samé platí i pro Velkou Británii a její okupaci Irska), na straně druhé řádění ETA a skoro 900 zavražděných, samotné národní cítění a bránění se okupaci bych ještě chápal, bylo by to něco na způsob našich bratrů Mašínů, problém je ale v tom, že Baskická separatistická organizace ETA byli primitivní vyznavači ideálů marxismu-leninismu a že vraždili i kvůli třídní nenávisti... Velmi podařená je v tomhle seriálu tématizace hrdinství - kdo je vlastně hrdina? Joxé Mari těžko, jeho dominatní fanatická matka rovněž ne, hrdinství v sobě nakonec nalezne její manžel podpantoflák a především její tělesně postižená dcera! A samozřejmě Bittori - seriál Patria je vůbec o silných ženách... Komorní velmi televizně laděný seriál s velmi pozvolným tempem vyprávění a častým střídáním časových rovin, který ve mně bude ještě dlouho doznívat... ()

Reklama

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Táto miniséria mi iba potvrdila môj názor, ktorý už dlhodobejšie prezentujem. HBO oproti Netflixu robí oveľa, oveľa kvalitnejšie minisérie a seriály.  Navyše mám pocit, že Netflix ide cestou kvantity namiesto kvality. Samozrejme, s výnimkou najväčších seriálových hitov Netflixu... No, ale už idem ku konkrétnej minisérii Patria. Robila ju španielska odnož HBO. Príbeh sleduje životy dvoch rodín z dediny v Baskitsku, ktorej životy výrazne ovplyvnil boj teroristickej separatistickej skupiny ETA za nezávislosť Baskitska. V ôsmich častiach sa prelínajú dve časové linky, ktoré vykresľujú osudy oboch rodín, ktoré sú poprepájané. Veľmi zaujímavý príbeh, tempo je síce pomalšie, produkcia viac-menej televízna, ale to vôbec nevadí. Mňa to bavilo. A aj keď je príbeh fiktívny, je zasadený do reality všedných dní zverstiev teroristickej skupiny ETA. ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Excelentný seriál, úplne som z neho unesený. Španieli opäť raz nesklamali a ja bez najmenšieho zaváhania udeľujem 5*. Už dávno som nevidel tak úžasné herecké výkony, tak absolútne bezpochyby uveriteľné charaktery a realisticky autenticky zahrané a prepracované postavy, ktoré v konečnom dôsledku sa väčšinou nedali určiť ako jednoznačne kladné či záporné. Snáď s výnimkou jednej ženskej postavy ktorá bola charakterovo najčistejšia a ktorú som si mimoriadne obľúbil, keďže sa nenechala v mimoriadne polarizovanej a hnevom zmietanej spoločnosti strhnúť nenávisťou jednej či druhej znepriatelenej strany, ale udržiavala si po celý čas vznešený nadhľad a spravodlivý úsudok. Je smutné že práve ona si tam chúďatko asi najviac musela vytrpieť a postihol ju taký ťažký osud :( ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TA ŽENSKÁ TO CHCE VĚDĚT…“ /// Drama dvou Baskických rodin, který se vinou ETA, ocitají na opačných stranách politickejch barikád… Tak je to vyprávění – rozvláčný. Ovšem tím svým pomalým tempem se mi to dostává pod kůži, ETA se na životech hrdinů podepisuje víc a víc a já chápu, jak ji lidé vnímají. Stěžejní události jsou odvyprávěny vícekrát – pokaždý z „jiný“ strany a… prostě je to dramatický, takže si na svý přijdou milovníci rodinnejch dramat a ság. Vztahy rodiče – děti – rodiče – děti… Já na to moc nejsu, ale nakonec je to celkem jedno, protože tahle kronika je komplexní, takže nechybí lekce ze zbabělosti ani statečnosti. Řeší se tady toho v malým okruhu lidí strašně moc a připomnělo mi to “DŮM DUCHŮ“. Já vím, že… ale prostě připomnělo, no. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2016 napsal Fernando Aramburu, neznám. 2.) Syn se mi obětoval pro… VLAST! 3.) Jsem duší terorista. 4.) Thx za titule „Barbora Knobová“ a „K4rm4d0n“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama