Reklama

Reklama

Keišičó tokumu-bu tokušu kjóaku-han taisaku-šicu dai nana ka: Tokunana

(seriál)
  • Japonsko 警視庁 特務部 特殊凶悪犯対策室 第七課 -トクナナ- (více)
Trailer 1

Epizody(12)

Obsahy(1)

Před dávnými časy vládli světu elfů, trpaslíků, upírů a lidí mocní draci. Ti však náhle a beze stopy zmizeli. Opuštěné rasy mezi sebou po nějaký čas bojovaly o nadvládu, ovšem časem se vše vyřešilo, a tak se rozhodli všichni žít společně. Píše se rok 2x19 a Tokio je skoro dokonalým moderním městem užívajícím si míru a prosperity. Ovšem v místním podsvětí stále více sílí vliv tajemné organizace známé jako "Devítka" (Nine), jejímž cílem je získat moc pradávných draků a změnit svět podle svých představ. Odpovědí na tuto sílící hrozbu je založení speciálního policejního útvaru složeného z osob, které svými schopnostmi převyšují běžné smrtelníky, kvůli čemuž jsou však i v řadách samotné policie obávaní a značně nepopulární.
Posledním přírůstkem do řad této policejní jednotky je mladík Seiji Nanatsuki, který se již jako student připletl k probíhajícímu teroristickému útoku, za kterým stála Devítka, což změnilo jeho pohled na spravedlnost a určilo jeho budoucí kariéru, a již první den po splnění zkoušek na detektiva se stal rukojmím během bankovního přepadení, které opět zosnoval člen této nebezpečné zločinecké organizace.
Ve městě, kde zločiny spojené s dračí magií jsou obzvláště obávané, operuje speciální detektivní útvar s kódovým označením Special 7 a toto jsou jeho případy... (Jeoffrey)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Fantasy detektivka ze současnosti, kdy v naší realitě žijí elfové, upíři, vlkodlaci aj. Připomíná mi to další jiné anime, které byly oproti tomuhle mnohem lépe zpracovány, i když nebyly zrovna samy o sobě na tom nejlíp. Tohle má celkem připravenou zajímavou půdu s pestrým světem, ale bohužel u toho to končí. Veškerý potenciál je naprosto zabitý klasickým kliše, kdy spravedlnost vítězí nad zlem, kdy se protagonista do všeho vrhá po hlavě a vítězí, protože je v právu. Od příběhu bych taky čekal víc, kdy je tu zločinecká organizace s padouchem v čele, ale i on je strašně jednoduchý a obzvláště v posledním díle toho moc nepřevedl. Žádné drama se tu nekoná krom jedné situace s bombou, zvrat je tu taky jen jeden a napětí naprosto nulové. Spíše takový počin pro děti, když se nudí a nemají na co koukat. Po hudební stránce celkem pěkné a po animační průměrné, kdy je tu opět několik věcí nedotaženo do konce. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Taková slabší, předvídatelnější, bezkrevná kopie anime jako jsou Bungo Stray Dogs nebo spíš Kekkai sensen. Příběh je tu mnohem víc generický a jednodušší, postavy nejsou ani z poloviny tak zajímavé, jak bych si u mysteriózní fantasy detektivky přál (chybí jim jakákoli hloubka a jejich charakter by se zpravidla dal vyjádřit jen pár slovy). Atmosféra je spíš nudná, než napínavá, chybí jakékoli silné či nečekané zvraty. Souboje nejsou nijak extra dramatické a i celé to finále bylo neskutečně mdlé a plné rádoby hlubokých mouder o lidské nátuře, které mě ale takto absolutně míjeli. Sice neurazilo, ale ... 4,4/10 ()

Reklama

Galerie (31)

Reklama

Reklama