Reklama

Reklama

Tepui Dream

Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2015, 27 min

Režie:

Miroslav Haluza

Scénář:

Miroslav Haluza

Kamera:

Miroslav Haluza

Hrají:

Pavel Rímský (vypravěč)

Obsahy(1)

Někdy se stane, že dávno ztracená věc je po letech znovu objevena a tak se spustí příběh dávných klukovských snů. (Mezinárodní festival outdoorových filmů)

Recenze (7)

rekkky 

všechny recenze uživatele

Signifikantní pointa o tom, jak je důležité si plnit nejen ty klukovské sny, je v podstatě upozaděna, ale ve skutečnosti nejde o nic jiného, než převedení dětské fantazie do tvrdé reality a to se vším, co taková výprava obnáší. Autenticita ve spojitosti s moc pěkným grafickým zpracováním zaujímá nejvíce.//MFOF2015//Frenštát pod Radhoštěm//60,- ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Je fér hodnotiť kvality dokumentu, keď sa neviem oprostiť od toho, že niekto šiel nepripravený, neskúsený a časovo dosť limitovaný do hovadsky zložitého terénu bez infraštruktúry a miesto aby svoju blbosť maskoval, tak sa ňou s plnou parádou celý dokument chváli? Mimo gýčovitý úvod (pes v obilí? naozaj je tam pes v obilí?) sa to pozerá dobre, kamera je kvalitná, okolie ani nehovorím, komentár je väčšinu času navyše a chlapci sú síce šialenci, ale dať to dali a to sa predsa počíta, nie? Radšej toho Barabáša. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Úvod mne málem odradil (komentář čte Pavel Rimský?, že zde není uveden), vypadalo to jako reklama na new age new life - lány plné slunce, příroda, milá zvířátka... Naštěstí samotná výprava je už pojata zajímavěji. Líbí se mi občasné vypíchnutí v jiných dokumentech vedlejších drobností, jež ale obyčejného diváka nejvíce zaujmou - jak při hledání průvodců a získávání informací, tak posléze na hoře v džungli. Zcela mne dostalo povídání o sušeném mase a oproti němu instantních produktech outdoorových výrobců („fuj!"), nebo to Ábíčko ke konci, které vytáhnou z batohu. Škoda toho přepáleného úvodu, kdy bych raději, aby se mi organizátor představil sám v obyčejných záběrech a při obyčejné činnosti, nikoliv takto reklamně. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Krásný sen a ještě krásnější za ním jít. Příjemní lidé a náročná jejich cesta za snem. Přesto mi tam zůstalo jakési zklamání či nepříjemný pocit. Působilo to na mě celé jako reklama (akorát nevím na co) a asi bych ocenila obsažnější a autentičtější dialogy, takže i když jinak tvůrcům fandím, tohle jsou dva důvody a dvě hvězdy dolů. ()

Floweenka 

všechny recenze uživatele

Záběry super, ale nepřipravenost usoptěných čtyřicátníků se nedá sledovat jinak než se znechucením. Díky za realistické zobrazení těžké tůry, ale když si na svůj “dětský” sen udělají jen pár dní volna, to je pak těžký. Místo majestátních vyhlídek tak dostáváme většinu záběrů na dva funící muže. Ráda se od autora podívám na nějakou jinou tvorbu, kde ústředními aktéry nebudou tihle naštvaní a frustrovaní přátelé, pro které je problém úplně všechno, kopce, tempo, málo kofoly, jídlo, vesmír. Můžu být jen ráda, že dokument víceméně končí vodopádem a nikoliv fňukáním, že stále nestíhají. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama