Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policistka Rosa Vargas přijede do malého galicijského města vyšetřit zmizení mladé dívky a brzy přijde s děsivou teorií. (Netflix)

Recenze (3)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby šlo čistě jen o děj, vystačil bych si se čtyřmi hvězdičkami, pátou jsem ale musel přihodit za tu děsivou maloměstskou atmosféru. Každý se tu s každým zná, všichni o sobě navzájem všechno ví, nebo si to alespoň myslí a nejdůležitější je, chovat se tak, aby se člověk nedostal do řečí. Po první epizodě slušná depka:-) ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Mi to pripomína mestečko twin peaks. Či to tak tvorcovia chceli...? To, ako sa hlavná hrdinka pohybuje, ako deklamujú... ()

Muffino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvním díle to není špatné krimi. Atmosféra je budována pomalu, ale s přehledem. Všechny postavy jsou pěkně rozvíjené a každá má své tajemství. Nerozumím ale, proč se tvůrci vyhýbají standardním a logickým krokům při vyšetřování, což velmi narušuje příběh a považovat to za záměr vůbec nelze. Brát to tudíž vážně prakticky nelze. Příkladem: nikdo netrasuje mobil pohřešované, nezjišťuje volání či zprávy z mobilu. Pohřešovanou nikdo nelustruje v registrech, takže je pro policistku překvapením, že má pohřešovaná auto. Navíc se spokojí s RZ nadiktovanou od svědka a nepátrá ani co je to za typ/barvu auta. Kdyby to zjišťovala, hned ví, že první svědek lže. Na všech místech, kde se pohřešovaná pohybovala policii vůbec nezajímá, zda tam nejsou kamery atd. Tvůrci tak zřejmě cílí na diváka, který se chce jen bavit a moc nad celým příběhem nepřemýšlí. Každopádně pokud bych přistoupil na tuto tvůrčí hru, tak za vším určitě stojí ten pes. :) Ale vážně, pokud by měl člověk označit pachatele po prvním díle, tak bych sázel na bratrance toho zrzouna. ()

Reklama

Reklama