Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Seriál Učitelka zkoumá spletitost a důsledky predátorského vztahu mezi mladou učitelkou a jejím studentem. Krásná a záhadná Claire se stane novou učitelkou na střední škole Westerbrook v Texasu. Claiřin život v nespokojeném manželství se svou první láskou z vysoké školy se změní, když ji Eric, šarmantní student posledního ročníku ztělesňující americký ideál, který navštěvuje její hodiny angličtiny, požádá, aby mu pomohla připravit se na závěrečné zkoušky. Všemi oblíbený a společenský Eric je kapitánem fotbalového týmu a skoro veškerý čas tráví se svými kamarády. Na první pohled se zdá, že Ericův život je dokonalý. Pravda je však taková, že čelí tlaku kvůli škole, přihláškám na vysokou školu, brigádě a k tomu všemu ještě pomáhá starat se o své dva mladší bratry. Claire a Eric spolu začínají trávit čím dál více času, až překročí hranice, čímž započne nenápadná hra nedovoleného svádění. Oni sami, ani jejich přátelé a rodina již nemohou ignorovat trvalé škody, které Claiřina volba napáchala. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele RichB972 k tomuto seriálu (11)

Učitelka (2020) 

Výborný seriál, který láká na téma 'zakázaného ovoce'. Vytknul bych ovšem až příliš brzké odhalení vztahu, což mělo za následek několik zbytečně slabších dílů. Silný závěr v podobě etického zamyšlení donutí přemítat nad možnými důsledky (a jejich míry) zdánlivě nevinného vztahu. 70%   Disney+, 4k HDR, původní znění s titulky ()

Epizoda 1 (2020) (E01) 

Druhá polovina to příjemně vytáhla. Sympaticky se jeví obsazení ústředních dvou postav. 65%   Disney+, 4k HDR, původní znění s titulky ()

Epizoda 2 (2020) (E02) 

Nemůžu si pomoct, ale začíná mě to hodně bavit. Tomu jejich vztahu se prostě nedá nefandit. 80%   Disney+, 4k HDR, původní znění s titulky ()

Epizoda 3 (2020) (E03) 

Stále na velmi dobré úrovni. 'Claire' už svému nutkání (jasně patrnému od prvního dílu) naplno podlehla. 80%   Disney+, 4k HDR, původní znění s titulky ()

Epizoda 4 (2020) (E04) 

Vztah se díky oboustranné neopatrnosti začíná trochu vymykat kontrole. Doporučuji též změnit konstrukt - téměř v každé scéně jsou oba nějakým způsobem spojeni (ať už přímo, pohledem nebo online). V příštím díle by to už mohlo být rušivé. 75%   Disney+, 4k HDR, původní znění s titulky ()

Epizoda 5 (2020) (E05) 

Idylický začátek, fatální konec! Pod vlivem alkoholu se naivně zdá, že můžeme říct neškodně cokoliv. 75%   Disney+, 4k HDR, původní znění s titulky ()

Epizoda 6 (2020) (E06) 

Čekal jsem jestli se hned příběh obrátí vzhůru nohama, ale jsem rád že je to vyvážené. 75%   Disney+, 4k HDR, původní znění s titulky ()

Epizoda 7 (2020) (E07) 

'Eric' na mě rozhodně nepůsobí, že by potřeboval nějakou terapii. Možná je to ten poslední. Stačilo by normální okolí ve své přítomnosti. 60%   Disney+, 4k HDR, původní znění s titulky ()

Epizoda 8 (2020) (E08) 

Seriál se ocitl v mrtvém bodě. Absolutně netuším, co zbývající dva díly mohou nabídnout. 45%   Disney+, 4k HDR, původní znění s titulky ()

Epizoda 9 (2020) (E09) 

O něco lepší díl, než ten minulý. 'Claire' je na tom hodně špatně, podstatně hůře než 'Eric'. 55%   Disney+, 4k HDR, původní znění s titulky ()

Epizoda 10 (2020) (E10) 

Závěrečné setkání bylo nevyhnutelné. Možná trochu naivně jsem čekal, že by mezi nimi opět mohlo k něčemu dojít. A naopak jsem rád, že se tak nestalo - neboť konec stojí za zamyšlení, zda taková zkušenost může opravdu až tak silně člověka poznamenat. Jednoznačně souhlasím s 'Ericem', že 'Claire' byla iniciátor, ale zároveň je pro mě ona tou hlavní obětí, které to zničilo život. Nedokážu ale jako oběť vidět i 'Erica', čímž neříkám že jí nemůže být, jen se do té situace nejsem schopný vcítit. Ale díky za takové nečekaně výborné zakončení. 80%   Disney+, 4k HDR, původní znění s titulky ()

Reklama

Reklama