Reklama

Reklama

The Fall

Krátkometrážní / Horor
Velká Británie, 2019, 7 min

Režie:

Jonathan Glazer

Scénář:

Jonathan Glazer

Kamera:

Tom Debenham

Hudba:

Mica Levi
(další profese)

VOD (1)

Recenze (3)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Výborný minalistický kraťas bez dialogu hrající na klaustrofobní strunu dlouhými nepřetržitými záběry a těmi správnými zvukovými efekty. Glazerova metafora dnešní společnosti a politické situace. Hodně to připomíná GET OUT v dobrém slova smyslu. ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Keby že to čítam ako poviedku, myslel by som si že je to nezfilmovateľné. Tak trochu proof of concept, že House of Leaves by sa dal zadaptovať. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Film je to zajímavý, jen trochu bez konce - což je samozřejmě účel, jen jsem se zarazil nad vysvětlením, které tvůrce pak dal v rozhovorech. Je jasný, že film odkazuje na rasismus, na lynče a zfanatizovaný davy - ale inspiroval se fotkou, jak Donald Trump zabíjí leoparda. Sry - ale jak fotka prezidentského blbce střílejícího chráněná zvířata souvisí s poselstvím tohodle filmu? Trochu mě překvapilo, že Glazer považuje jako message filmu jako Trump = Big Bad (aspoň takhle je to prezentováno v článcích od Rolling Stoneu a Guardianu), přestože kraťas působí dost sofistikovaněji. Samozřejmě dokazuje na internetové moby a anonymitu - všichni jsou ve filmu zakrytí maskami - jak dav, tak věšený. Jasný je i ten odkaz na lynče. A konec samozřejmě může buď reprezentovat dlouhou cestu zpět na povrch - ať už je to černošské populace od konce lynčů či lidí zdecimovaných internetovým davem. ()

Reklama

Reklama