Reklama

Reklama

Psí pohádka

(TV film)
Pohádka
Československo, 1967, 24 min

Předloha:

Karel Čapek (povídka)

Scénář:

Květa Kuršová

Hudba:

Vadim Petrov

Obsahy(1)

Pro dnešní Pohádku pro pamětníky podle Karla Čapka jsme sáhli hlouběji do archivu. A jak už sám název napovídá, nenajdete v ní ani princeznu, prince, krále, vodníka či hloupého Honzu, ale babičku (V. Fabianová) s dědečkem (B. Záhorský) a hlavně malé roztomilé štěňátko. A jak vlastně přišel dědeček k Voříškovi, respektive Voříšek k dědečkovi? To se takhle jednou pozdě večer vracel dědeček domů a u cesty našel schoulené huňaté klubíčko. Bylo měkké jako samet a malé sotva na prst. A protože byla tma tmoucí, schoulelo se dědečkovi do dlaně a ten si ho odnesl domů. Voříšek rostl a sílil, ale štěkat stále neuměl… (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Není úplně běžné, aby spisovatel zvládl úspěšně psát jak prózu tak pohádky. Karel Čapek to ale zvládal a napsal mnoho skvělých pohádek. Tahle je opravdu pro ty nejmenší, protože štěně se naučí štěkat snadno, je jen třeba, aby mu to někdo ukázal. Napůl loutková, trochu animovaná a pak i hraná pohádka je povýšena i Bohušem Záhorským a Vlastou Fabianovou. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To máš z těch babiččiných pohádek !!" ;) Naprostá rarita, slušně napsaná, že by se snad Karel Čapek asi nezlobil.. A Bohuš Záhorský ?? Jako vždy skvostný.. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama