Reklama

Reklama

Moje jezero

Obsahy(1)

Bystrý a inteligentní mladík Kristo sedí v lavici ve třídě. Učitelka napsala na tabuli téma eseje: "Moje jezero". Kristo přemítá o významu těchto slov, zatímco píše: "Jezero vám může dát cokoli, když víte, jak o to požádat." Chlapec se dívá z okna a vybavuje si události posledních několika měsíců. Dospívající Kristo žije ve vesnici na břehu nádherného Prespanského jezera, které se rozprostírá na hranicích tří balkánských zemí – Albánie, Makedonie a Řecka. Aby podpořil svou rodinu, stal se druhořadým pašerákem marihuany. Svou loď i dobrou znalost jezerních vod využívá k přepravě balíčků s drogami z albánské strany na makedonskou... (Cinemax)

(více)

Recenze (10)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přišlo mně, jako kdyby se tvůrci báli jít více do postav, prakticky kdykoli se rozvíjela zajímavá scéna nebo diloah, přišel střih a bylo po prdeli, nechápu to, mohlo to vyznívat mnohem silněji. Takhle to má v sobě krásně ospalou náladu s přenádhernou scenéri jezera u ve vesničky ve který bych z fleku chtěl během léta pobývat, ale jinak je to tak trošku ospalý nic. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Žák základní školy se stává pašerákem drog, protože on i jeho rodina žijí v bídě. Pokud to, v čem žije je bída, a pokud jediná cesta z ní je stát se gangsterem, pak už to opravdu nepůjde dlouhou dál. Čtrnáctiletý Kristo (díky špatnému sluchu jsem rozumněl Kryso) je skutečný tvrďák s perfektní znalostí lidí i prostředí. Často sice podvádí, ale je to jen v zájmu očištění jezera (jeho jezera) od odpadků, aby si pak bezstarostně mohl vyjet na loďce se svou (budoucí) snoubenkou. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie mňa film napriek nízkemu hodnoteniu zaujal. Tie albánske reálie z dedinského prostredia mi nie sú až tak známe a podľa mňa táto dráma ukázala bežný život tam žijúcich ľudí. Predsa len obchod s drogami a Albánsko a jeho odbočka Kosovo to je jedna ruka a pre mnohých obyvateľov jediným možným zdrojom obživy. Páčilo sa mi ale, že to nebolo len o tom. Že tu boli dvaja puberťáci, z ktorých jeden je zaľúbený do učiteľky a druhý na svoju frajerku kašle. Že tam bolo niečo osobného a tak pre mňa dôveryhodnejšieho. Škoda len, že tá linka šla pomaly do stratena. Chýbal tomu vycibrenejší, silnejší záver. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Prespanské jezero je krásné, ale toť asi vše, co mě opravdu upoutalo. Hlavní hrdina mi připadal moc mladý na to, aby tak protřele proplouval jezerem i životem. Kdyby se trochu víc zapracovalo na dialozích a vztazích mezi postavami, tak mohlo jít o docela působivý film poukazující na současné problémy běžných lidí v dané oblasti. (55%) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hezké, ale nevýrazné. 1) Okolí Prespanského jezera je očividně příjemné, i když pro letní rekreaci bych asi spíš dal přednost blízkému Ochridu s vyvinutější infrastrukturou._____ 2) Ariton Polložani (hlavní postava mladík Kristo) ze Severní Makedonie a 33letý Chorvat Vedran Živolič (Kristův bratr Pasko) mě u obrazovky udrželi, i když neměli moc co hrát. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama