Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(19)

Recenze (3)

ondyGAMESTV 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku to vypadá, jako odlehčená fantasy pro děti, ale dost brzy pochopíte, že se bude jednat o něco víc, a s každou další epizodou vidíte, jak naši přátelé rostou, stejně tak jako dospělost tohoto seriálu. Dost mile mně překvapil postupně se budující LGBT vztah, mezi původně znepřátelenými hlavními postavami, který byl uvěřitelný a milý na sledování. Nemůžu se na něj dočkat v druhé sérii 🦉 70% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrkyní je paní, která se částečně podílela na pro mě velmi oblíbeném Gravity Falls a tedy jsem očekával opět něco nezapomenutelného. A ono to má své kouzlo, dobře se na to dívá, postavy jsou sympatické, svět je hodně zajímavý a má svá tajemství, stejně jako příběh, který se rozehrává na pozadí a z pomalého a epizodického začátku se dostáváme k poměrně obstojnému finále první řady, kdy už evidentně o něco jde a i ty emoce jsou uvěřitelné. Autorka dokáže poměrně snadno a ladně pracovat s postavami, dokáže měnit dojem, jaký z nich máte a to i během jediného dílu a přesto vše působí docela přirozeně a uvěřitelně... No a pak je tu to o čem píše MM_Ramone... Tedy politická korektnost, multikultura a LGBT+ a to dokonce v show pro děti a u velkého prudérního Myšáka, který dřív tato témata přeci tak striktně odmítal. Svět se prý zbláznil... Ale opravdu z toho zrovna tato témata tak moc čpí, že to nějak kazí dojem, ruinuje tu nápaditou, veselou a hravou show? Nemyslím si. Dokonce mi celá ta "Lumity ship" přijde vlastně docela roztomilá. A taky nebudu mít pocit jako třeba u Korry, kde jsem na konci jen zíral a říkal si "a tohle se jako vzalo kde...". Jsou mi asi vcelku ukradené etnikum, sexualita a i jiné detaily u postav, pokud mi je někdo vysloveně pořád necpe do obličeje a neřeší se jenom tato (pro mě nudná) témata. A to tady dle mého není, romantická linie je pouze součástí celého příběhu, působí normálně, přirozeně a vzhledem k věku postav i neohrabaně a roztomile, ale seriál rozhodně nestojí jen na ní (a ani není budován kolem ní). I ty díly, kde se řeší chození do školy, nebo obyčejné objevování nejrůznějších tajemství magického ostrova jsou sami o sobě zajímavé a zábavné. Vztahy mezi Luiz, Edou a Kingem (nebo Luiz a jejími kamarády) jsou silné a kvalitně vykreslené a přirozeně se vyvíjí... Hlavní dějová linka už také od druhé poloviny začíná vystrkovat růžky a díky spoustě nezodpovězených otázek se dost těším na druhou sérii. Takže si to shrňme - je to nápadité, vizuálně pěkné, tajemné ale i veselé se sympatickými postavami (za mě nejoblíbenější King), kouzelným prostředím a čím víc jsem se do toho ponořil (čím víc jsem z toho viděl), tím víc mě to bavilo...První série 8/10 ()

Reklama

Krnac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7,2/10 séria bola dobrá ale nemôžem povedať že by si séria momentálne hodnotenie 81% zaslúžila keďže väčšina dielov je len o tom že Luz, Kráľ alebo ich kamoši spravia dáku blbosť ktorá sa s nimi ťahá celú epizódu. Áno vo výsledku to výusti v neskoršej fáze epizódy dobre ale keď si to porovnám s horšie hodnotenými animákmi ako Horseland kde sa veci viac sústredili na to že postavy prirodzene reagovali na veci okolo seba tak lepšie sa to sledovalo, áno tu je zase lepší celkový príbeh a žiadna s postáv tu není proste dement ale občas to ako sa postavy dostávajú do problémov (špeciálne vo filerových epizódach) vyzerá umelo čím často celá zápletka dielu stráca na hodnote. Ale ak ide o epizódu s riadneho príbehu alebo zápletka je spojená Luzinov učiteľkou mágie je to naozaj dobré. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama