Reklama

Reklama

David Attenborough: Život na naší planetě

  • Velká Británie David Attenborough: A Life on Our Planet
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Známý moderátor se ohlíží za svým životem a historií vývoje života na Zemi. Truchlí nad ztrátou divočiny a přichází s vlastní vizí budoucnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jaký jiný dokument bychom měli všichni v 21. století vidět? Silná výpověď moudrého pána, která rozesmutní, ale udržuje si potřebný životadárný pozitivismus apelujícího ekologa. Maximální uznání pak nesměřuje jen na 'obsah', ale také na samotné provedení dokumentu - na jeho ladné propojení objektivních dat a subjektivního apelu, na dramaturgickou soudržnost, srozumitelnost i 'maličkosti' typu překrásné hudby a dechberoucích záběrů. Skvělá práce a mega důležité poselství, na které je možná pozdě, ale které může být zároveň začátkem.. ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Povedený sled podmanivých myšlenek a krásných záběrů. O to působivější, když si člověk uvědomí, že to vyčerpávání půdy a zabíjení zvířat je z velké části nesmyslné, protože lidstvo vyhazuje neskutečné množství jídla zbytečně. Na to mohli také ještě upozornit a podpořit lidi, aby jim stačilo málo. Ale orpavdu skvostné shrnutí pozoruhodného života. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

David Attenborough má už 94 rokov a je teda pravdepodobné, že sa katastrofy, ktorá ľuďom hrozí, nikdy nedožije. Aj preto treba oceniť jeho snahu a úsilie celého štábu výstižným a emóciami nabitým filmom ukázať na problém, ktorý sa týka každého z nás. A Life on Our Planet je zatiaľ najlepším „hororom“ roku 2020, ktorý dáva svojim hrdinom šancu na prežitie. Viac tu: https://refresher.sk/89604-Recenzia-A-Life-on-Our-Planet-je-zatial-najlepsim-hororom-roku-2020-Upozornuje-ludstvo-na-to-aby-sa-spamatalo. ()

slord 

všechny recenze uživatele

„ Ak sa my postaráme o prírodu, príroda sa postará o nás.“ Vizuálne pútavý a emočne silný dokument z dielne D. Attenborougha, ktorý obsahuje silné posolstvo. Skvelé zábery prírody sa stretávajú s hlbšou myšlienkou jej ochrany a s nádejou na jej záchranu. Musím uznať, že som si cestu, na ktorú nás vzal D. Attenborough užil a odniesol som si z nej viac ako som čakal. 9/10 ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Silný dokument o tom, jak si ničíme vlastní planetu s mnohdy překrásnými záběry zvířat. Ale jak můžu já jako jednotlivec zabránit ničení pralesů, hubení ohrožených druhů zvířat, lovu velryb, nesmyslných válek apod? Tento snímek by neměl uniknout všem milovníkům divoké přírody, které nám k roku 2020 zbývá jen 35%!!! ()

Galerie (31)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama