Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Babak, íránský student v Řecku, nepřijede přivítat své rodiče na aténské letiště. Pari a její starší manžel, oba věřící muslimové, kteří jsou v zahraničí poprvé, nejsou připraveni hledat svého syna v cizím a zastrašujícím prostředí. Všechny jejich pokusy o nalezení jakýchkoli stop jsou bezvýsledné a vedou do slepé uličky. Pari však ve svém pátrání nemůže polevit, i když se jí návrat do Íránu zdá jako jediná možnost. Vydá se po stopách svého vzpurného syna do nejtemnějších zákoutí města a sebere veškerou vnitřní sílu, aby nakonec nalezla více než jen ztraceného syna. (Cinemax)

(více)

Recenze (4)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh mě chytil od samého začátku.Velmi precizní scénář který se elegantně vyhnul scénám ,kterými by dotlačil diváka do nějakých emocí.Nechal diváka aby si udělal úsudek sám.Já jsem si nekousala nehty jak to dopadne,ale ten příběh jsem dosti prožívala.Už od prvních záběrů na letišti.Mám podezření. že scénář opravdu popisuje příběh který se stal.Jednoduchý ústřední motiv kdy se otec a matka vydají hledat syna který se dlouho neozval.Vše jen ztěžuje jazyková bariéra. Stinné stránka demokracie v Řecku ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Návštěva v Athénách, mimo turistické lokace, spíš odvrácené straně města. V první části hledají iránští manželé, Pari a Farrokh, svého (tedy jejího) syna (spoiler: nebudu uvádět jeho jméno, nejen proto, že ho nikdy neuvidíme, ale i proto, že tu hraje téměř nulovou roli). Čím více si Farrokh uvědomuje bezvýchodnost situace, tím více jeho žena propadá hledačské obsesi (bez syna odsud neodejdu). Občas se i my musíme ptát: Co vlastně hledá? Farrokh, jediný ví, co se děje a také se tak vyjadřuje: Vzhledem k nevlastnímu synovi plnil pouze svojí povinnost. A vzhledem k ženě objevuje její intenzivní sepjetí se zmizelým synem, jejich identitu. Farrokh však umírá a žena propadá své obsesi úplně. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběhový kulturní crossover, kde íránští rodiče z tradičního muslimského prostředí jedou navštívit svého syna na studiích do Řecka. Vypadá to sice jako idylka, ale není. Zjistí, že jejich syn dva roky nestuduje a začnou ho hledat. Naráz dvou kultur je zajímavý a k tomu to hledání dělá z filmu hodně silný zážitek. Asi po druhé za poslední dobu jsem se navíc setkal s filmem z Řecka, kde z Řecka dělají válečnou zónu. Jestli to ve vnitrozemí tak opravdu bylo, tak jsem rád, že Řecko znám jen z ostrovů. Tohle musí být šok snad pro každého, kdo do Řecka přijede. Pár momentů v tomto filmu je sice divných, ale zajímavý závěr to vynahradí. Poctivé evropské drama se vším všudy. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Pari, jejíž jméno v perštině znamená anděla či vílu, se ve svém hidžábu vydává s manželem do Athén, navštívit syna. Svým způsobem road movie, i když cesta, která Pari čeká, zdaleka není jen fyzická... Krásný, hypnotický film se silně mysteriózním nábojem. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama