Reklama

Reklama

Děvčátko

(festivalový název)
  • Francie Petite fille (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Sedmiletá Sasha se odmalička cítila jako dívka. Rodiče a sourozenci její identitu přijímají a snaží se jí být ve všech ohledech oporou. Mimo domov ale rodina naráží na překážky a nepochopení, a to především u vedení školy, kterou Sasha navštěvuje. A tak nastává nekonečné běhání mezi třídní učitelkou a ordinací doktorky, která se snaží pomoci a dodává vysvětlující zprávy, ale pro školu je to stále málo... Dvojnásobný držitel Teddy Award Sébastien Lifshitz přichází s intimním, dojemným a něžným snímkem o každodenních prohrách a vítězstvích, které rodina při boji za přijetí Sashiny identity prožívá. (Mezipatra)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Citlivý (možná chvílemi trochu přecitlivělý) film, který funkčně kombinuje informační a emocionální hodnotu. Docela jsem přemýšlel o tom, jestli je etické věnovat tolik pozornosti dítěti, které nemůže dát plnohodnotný souhlas s natáčením - filmaři s nima seděli i na terapiích. Ale nic s tím dělat nebudu a budu myslet na sebe jako na diváka. ()

Galerie (6)

Související novinky

Mezipatra jsou tady a ONLINE!

Mezipatra jsou tady a ONLINE!

05.11.2020

Queer filmový festival Mezipatra se přesouvá do online světa! Od 5. do 21. listopadu můžete vidět ty nejlepší queer filmy, dokumenty a krátké filmy z pohodlí domova. Cena za zhlédnutí jednoho snímku… (více)

Reklama

Reklama