Reklama

Reklama

Pro ptáčky

  • USA For the Birds (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
USA, 2000, 3 min

Režie:

Ralph Eggleston

Scénář:

Ralph Eggleston

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Ralph Eggleston

VOD (1)

Hejno malých ptáčků sedí na telefonním drátě, pěkně jeden vedle druhého. Sami mají dost práce s tím, aby se tam namačkali všichni. Pak ale přiletí velký přihlouplý opeřenec, který si k nim zkusí přisednout. Všichni do jednoho si z něj začnou utahovat. Jaké však bude jejich překvapení, když velkému, komickému a trochu připečenému opeřenci dojde trpělivost a velmi vážně se rozhněvá? (HBO Europe)

(více)

Recenze (262)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Prvá krátkometrážna pixarovka, ktorú som ako dieťa proste zbožňoval a smial sa na nej zakaždým, keď som si ju pustil z bonusových materiálov k Monsters a.s. A čuduj sa svete, dnes ma tie upišťané, sarkazmom nabité tri minúty brali rovnako ako kedysi. Buď je nostalgia, alebo Pixar naozaj válí. (9/10) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

taková jednoduchá hříčka od Pixaru, kterou jsem už kdysi viděl a po zopakování se mi to stále líbilo. Z nominací na animovaného Oskara 2001 asi nevýrazně vyčnívá a asi ho i dostalo. Něco mezi 3-4hvězdičkami, ale vyšší známku ode mě nakonec nedostane právě pro svou jednoduchost. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Klasika, která nezklame....když jsem byla malá, se tento snímek všude přeposílal atd...teprve nedávno jsem na něj narazila znova a vlastně zjistila, že tato humornůstka se řadí taky mezi filmy. Je to prostě o ptácích pro ptáky, zaručeně pobaví, i přestože je to vlastně o ničem. Možno najít zde: http://www.youtube.com/watch?v=aHUgdwyxTF0 ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Malinko delší stopáž a určitě bych zvedl hodnocení na vrchol stupnice. Nestihl jsem se úplně zžít s ptačími kamarády, avšak neméně si užil konečné rozuzlení s (jako vždy) poučným charakterem. I z nicotného tématu se dá vytvořit velkolepé dílo a ti, kteří to stihnou za 3 minutky a to i s Oscarem, jsou opravdu machři.=) Hodnocení 8/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další z krátkých animáků od Pixaru, který ani po letech naprosto nic neztrácí na kvalitě animace a samozřejmě ani na kvalitě vtipu. Opět se zde skvěle snoubí různé emoce, což je o to zajímavější, že se tak děje na krátkém časovém prostoru tří minut. Ti ptáci jsou ale skutečně nádherně naanimovaní. Navíc ta modrá byla naprosto skvělou volbou. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Pixar na svých webových stránkách uvedl, že první 4 ptáci mají svá jména a individuální vlastnosti. Zleva doprava jsou to: Chipper (Čipera), Bully (Rváč), Snob (Snob) and Neurotic (Neurotik). Když se budete dívat pozorně, uvidíte, že takoví opravdu jsou. (HappySmile)

Reklama

Reklama