Pro ptáčky
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 2000, 3 min
Ralph EgglestonHrají:
Ralph EgglestonObsah
Pokud máš jiné peří, sejmou tě, i když přitom přijdou o vlastní. A jsi-li opravdu velký, můžeš je potom, nahé, zahřát. (oficiální text distributora) -
Z diaľky prilieta malý vtáčik, ktorý si sadá na jedno z lán od stĺpu elektrického vedenia a radostne si našuchorí perie. Jeho spokojnosť netrvá dlho, lebo si k nemu prisadne ďalší vtáčik a začne sa hádka o miesto, ktorá sa stupňuje príletom ďalších malých operencov. Čoskoro to na lane vyzerá, akoby sa hádali hlasné kofy na trhu. Vrava utíchne vo chvíli, keď sa ozve veľký vták, ktorý tiež doletel na stĺp a chce sa s nimi skamarátiť. Pre jeho zaujímavý zjav si z neho začnú robiť srandu, potom sa od neho vzdialia a začnú ho ohovárať. To vysokému dobrákovi nevadí a prisadne si k nim, rovno do stredu tlupy, pričom lano pod jeho váhou klesne. Natlačení ako sardinky jeden vedľa druhého začnú „votrelcovi“ robiť zle, ale veľmi neskoro zistia, že to nemali robiť. Ako sa hovorí, kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie.
Animovaný krátkometrážny film Pre vtáčikov od Pixar Animation Studios vyšiel v roku 2000 a bol prezentovaný spoločne s celovečerným filmom Monsters, a.s... (STina1)
Houdini
Oscar 1 : Krátký animovaný film(19.3.2004)
Galadriel
Ultrakrátký film, který se ke mě dostal na videu před Příšerkami (s.r.o.). Oscar zanejlepší krátký animák a opravdová dokonalost. Sice o nic nejde, ale to "nic" je zde opravdu vším. To skutečně musíte vidět.(25.4.2003)
Gemini
Další ze špičkových krátkých vtípků od Pixaru, tentokráte na témata "posmívat se není hezké" a "ubližovat někomu bez zvážení následků není ani moudré". Použij youtube, mladý Skywalkere, a pochopíš i ty;) 90%(23.3.2010)
Matty
Krátkometrážní animovaná klasika, taková, jakou umí Pixar nejlíp – tj. vtipná, pěkně animovaná a s ponaučením na konec: „Buďte sami sebou!“.(26.10.2006)
Renton
Scénář: Ralph Eggleston(26.8.2007)
Malarkey
Zdá se mi to, nebo jsou ty kraťasy hezčí, než celé filmy? :-) --- 95 % ---(19.9.2009)
AngelAngie
Další dokonalé pokoukání z dílny Pixaru, bezchybné!(3.6.2008)
TheMaker
http://www.youtube.com/watch?v=aS3u3xIrBTQ - Kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe ,-D(3.12.2009)
Toto ma dostalo, extrémne zábavný úlet, kam na tie nápady z PIXARu chodia? ___Krátkometrážna rozprávka "Pre vtáčikov" sa dá pozrieť na DVD Pixar: Kolekce krátkých filmů.(29.1.2011)
tron
PRE VTÁČIKOV Ralpha Egglestona je ďalší zábavný krátkometrážny animovaný počin, umiestnený Pixarom pred svoj celovečerný zázrak a ako je u tohto štúdia zvykom, je vizuálne pomaznaný, nenudí, je originálne pôvabný a, to hlavne, zábavný.(10.11.2007)
zputnik
PIXAR opět (během pouhých tří minut) ukázal, že umí. PRO PTÁČKY je totiž nesmírně zábavný a veselý kraťas, který navíc perfektně vykresluje a zachycuje emoce jednotlivých postav (ptáčků). V neposlední řadě je tento snímek prodchnut nebezpečně pozitivní hudbou. Tak tomu se říká skvěle odvedená práce.(17.9.2003)
Kulmon
Video můžete zhlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=YLrHdFT-G_s(25.6.2007)
B!shop
Tohle byla celkem zabavna blbinka, ktera ma roztomilou grafiku a skvely zvuky. Nic moc se tu nedeje, ale je to vtipny, svizny a zaverecny pouceni mi nevadilo.(27.12.2006)
Flipper
Absolútne skvelý krátkomontážny animovaný záder. Toto je dôvod prečo Pixar je, a ostane na špici animačných štúdií. Má to nápad, skvelú grafiku, dokonca mimiku a je to sakramentsky milé. Nie je o čom 5 ako lusk.(9.1.2010)
Shit
Naprosto skvělej animák, i za ty tři minutky sem se stih fakt dokonale pobavit.(9.1.2008)
H34D
Pěkné tři minutky s roztomilými, ale zákeřnými ptáčky, kteří si jaksi neuvědomují, že kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp. For the Birds je klasický Pixar, pěkná a veselá animace, stručná pointa a nějaké ponaučení na závěr, zkrátka pohoda... Ale zas tak vtipné to nebylo. 8/10(14.9.2008)
genetique
Krátke animáky od Pixaru sú riadne úlety! Úplná blbosť, bez zmyslu a pointy, ale zato perfektne spracovaná a zábavná. 100%.(21.5.2006)
Dever
Le_Chuck
Filmík, kratší ako môj komentár a také vysoké hodnotenie? Áno, veď stači len dobrý nápad, pár zručných brejlovcov za kompom a oscar uš sa suší vedľa monitora. Ak chcete vidieť kusisko filmového kumštu natlačného do troch minút, nieje lepšia voľba.(18.9.2005)
berg.12
Kdyby to načasování, kadence či rychlost snímku byly o chloupek, chloupek pomalejší, myslím, že bych si tuhle ptačí blbinu vychutnal v pětihvězdičkovém rozpoložení. Ale jinak určitě stojí za to. Kdo se směje naposled....(15.11.2005)