Reklama

Reklama

Životopisné drama zachycující osud obyčejného chlapce, který během 2. světové války bojuje jako velitel tanku. Po těžkém zranění se však již na frontu vrátit nemůže, ale rovněž nedokáže jen tak sedět v týlu, když jeho vlasti hrozí nacisté. Z obyčejného samouka se postupně stává uznávaný konstruktér, který ve věku 28 let navždy změní dějiny. Útočná puška AK-47 se díky své jednoduchosti a spolehlivosti stala legendou a Michailu Kalašnikovovi tak přinesla celosvětovou slávu. (překlad: FiRST) (sashazv)

(více)

Recenze (41)

Hellsniper

všechny recenze uživatele

Nemám zájem se dívat na film, který bude proruský a oslavovat borce, který po čínském vzoru dnešních dní kopíruje německé vynálezce útočních zbraní ve II. světové válce. STG-44, německá pěchotní zbraň, kterou Kalašnikov zkopíroval a zjednodušil. A rusáci z něho udělali génia. Jeden můj kolega poznamenal, že ak47 není zkopírovaná a jde o odlišnou zbraň. Prvnotní určitě byla inspirace z st44, pak zjednodušení vnitřku... takže trvám pořád na svém... zkopírována a zjednodušená... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O najlepšej a najikonickejšej automatickej zbrani aká bola kedy vyrobená. Alebo tiež o tom, že absencia vzdelania nutne neznamená aj absenciu nadania a talentu. Len treba chcieť a ísť si za svojím. Z toho pohľadu veľmi motivačné a vo veľkej miere aj pozitívne pôsobiace. Príbeh krásne ukazuje, že často aj v stave núdze človek človeku rád hádže polená pod nohy. Ale na konci sa ten generál zachoval ukážkovo, keď si prezeral prvého kalašnikova: "môj prototyp zavrite do skrine a zahoďte kľúč, nech ho nikto nevidí... Toto je budúcnosť..." Skrátka jednoduché ako výstrel, áno, také veci sú zvyčajne geniálne. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočený film, který si o dost víc vychutná ten, komu krom jmen "Kalašnikov" jsou povědomá i jména Špagin nebo Děgťarjov. Samozřejmě že je třeba se připravit i na notnou dávku patosu (tak je to ruský film o hrdinovy Sovětského svazu, že...) a úsměvné dialogy. To ale nic nemění na faktu, že od začátku do konce prostě věříte, že jste v 40tých letech minulého století. To že nejde o akční super-pecku s neporazitelným super-hrdinou, snad taky zdůrazňovat nemusím. Díky tomu se i děj sune uvěřitelným tempem a zbytečně se nikde nezdržuje. Moc se mi líbilo, že život Kalašnikova není jen o "tom jediném úspěchu", ale také také o cestě k němu, která nebyla jen samý úspěch. Pozn.: opravdu, opravdu by mě zajímalo, jestli klíčovou myšlenku úspěchu Kalašnikovovi vnuknul právě, Špagin (jak je to zobrazeno ve filmu) i ve skutečnosti :). ()

KIT.HL

všechny recenze uživatele

Příjmení Michail Kalashnikov je známé po celém světě, a to bez přehánění. Jeho vynález oslavil ho ale i zemi, ve které žil a pracoval. Ne každý však zná jeho životní cestu. Talentovaný samouk prošel mnoha problémy a zkouškami, než se stal světoznámým designérem. Jeho cesta byla dlouhá a trnitá, ale jako výsledek se zrodila legendární zbraň AK-47. Tento samopal se stal skutečným počinem ve vojenských záležitostech a dodnes zůstává skutečným symbolem zbraní. Málokdo se mohl srovnávat s Kalashnikovem v kvalitě .... .TEXT: Ruský net. ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Je to hodně špatně udělané a možná s vyjímkou prvních scén s tankem i neskutečně hloupoučce a naivně.Kalašnikov je pojem,o tom žádná,ale evidentně jen co se týká konstruktérství.Jinak nebylo čím naplnit 110 minut.Film je patetický,přehrávaný a jediné co kooperuje s historickým aspektem,jsou jména,která v průběhu života a tudíž i filmu potkal.V podstatě 80% scén zbytečných až kontraproduktivních.Škoda,protože jméno Kalašnikov mělo neskutečný potenciál. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • AK-47 (Avtomat Kalašnikova vz. 47) byl sestrojen v roce 1947. Do masové výroby se zbraň dostala až v roce 1949 a existuje pro ni více než dvacet modernizovaných verzí. (MATADOR)
  • Kalašnikov nemal nikdy žiaden podiel zo zisku za ich predaj. (Dajman)
  • Filmovalo sa v Moskve, na Kryme a tiež v Leningradskej oblasti na západe Ruskej federácie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama