Reklama

Reklama

Kde padají hvězdy


Cizinci (E02)

(epizoda)
Rodinný
Česko, 1996, 27 min

Režie:

Jan Hřebejk

Předloha:

Markéta Zinnerová (kniha)

Scénář:

Markéta Zinnerová

Kamera:

Jan Malíř

Hudba:

Jan Malíř

Obsahy(1)

Sandra celkem snadno získala dominantní postavení v dívčím kolektivu, ale kluci jsou ke kouzlu její osobnosti naprosto nevšímaví. S tím se však Sandra nehodlá smířit. Kristýna ze strachu před záhadným autem, které jednoho večera, kdy má otec noční službu, objíždí jejich chalupu, přenocuje u strýce a tety v ozdravovně. Ráno najde svá koťata v popelnici, jen jedno ještě zachrání. Sandru popouzí, že se Lojza věnuje jenom Kristýně a vymýšlí pomstu. Kluci vymění v jídelně cukr za sůl a nedokáží se k tomu nejapnému žertu přiznat. Nahrají tak Sandře, která je obviní ze zbabělosti a posmívá se jim, že by se nikdy nedokázali vydat za noci do kaple a přinést odtud voskovou květinu. Zdá se, že na tuhle provokaci Lojza přece jen zabere! (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divný ale zajímavý...🙃 Děti se dívají na pohádku Pyšná princezna, na část v které hraje Alena Vránová a babička Veselá (Alena Vránová) sleduji v televizi sama sebe a dojatě se usmívá. Od pohádky v době natáčení uplynulo 44 let. ()

Zajímavosti (1)

  • Děti se dívají na pohádku Pyšná princezna (1952), na část, ve které hraje Alena Vránová, a babička Veselá (Alena Vránová) sleduje v televizi sama sebe a dojatě se usmívá. Od pohádky v době natáčení uplynulo 44 let. (sator)

Reklama

Reklama