Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečné drama z americké občanské války. Dva přátelé z West Pointu po vypuknutí války odcházejí do nepřátelských armád. V létě 1864 dostává konfederační kapitán Clay Clayburn (James Craig) díky znalosti místního prostředí rozkaz k provedení diverzní akce v týlu Shermanovy armády v obsazené části státu Georgia. Spolu s oddílem dobrovolníků a čtyřmi děly má rozkaz obsadit osamělý horský vrchol a ostřelovat zásobovací vlaky Seveřanů. Po osazení pozice se vydává na místní farmu, kde se setkává se svou životní láskou Kathy Summersovou (Barbara Payton), která mu pomáhá splnit svěřený úkol. Na scéně se objevuje velitel místní unionistické posádky, jeho přítel, Will Denning (Guy Madison) s rozkazem zničit jižanskou jednotku na horském vrcholu. Jižané útoky odrážejí, proto se unionisté rozhodují k drastickému řešení. (ČSFD)

(více)

Recenze (1)

majo25 

všechny recenze uživatele

Nenáročná vojnová dráma z obdobia americkej občianskej vojny, ktorá síce stojí na jednej strane - strane Konfederácie, ale sleduje obe strany, pretože na oboch stranách má hlavné kladné postavy. Záporné postavy absenutjú, odkazom je nezmyselnosť vojny, čo dokumentuje hlavne menej očakávaný dramatický záver. Jemný patetizmus o jednote amerického národa to celé trochu znižuje. Z hercov, s výnimkou Guya Madisona, nikto nevyčnieva. Napriek príjemnej stopáži sa tu nájde pár hluchých, väčšinou romantických miest. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natočený v štúdiu Sam Goldwyn a na lokácii v Sonore v Kalifornii. (westerns)
  • King Brothers Productions predali film spoločnosti RKO, ktorá ho distribuovala. Film bol výnosný a King Brothers oznámili plány na opätovné spojenie Jamesa Craiga, Guya Madisona, a Barbary Payton v nadväzujúcom filme s názvom "Murder March", ale tento film sa nikdy nenatočil. (westerns)

Reklama

Reklama