Reklama

Reklama

Dead or Alive: Final

Obsahy(1)

24. století je v Miikeho očích evidentně ještě horší období pro život než současnost. Ve městě, kde živoří zřejmě jen zbytky obyvatel a za jehož hranicemi je jen ,,písek a mlha", vládne zlý homosexuální starosta, který jestli opravdu něco nemusí, tak je to přirozená lidská reprodukce. Jeho tyranie se opírá o povinné užívání drog obyvateli města, drsné policejní komando a bravurní manipulaci s čímkoli a kýmkoli. Je nejvyšší čas, aby se na scéně objevil zachránce ze starých časů a příběh se mohl uzavřít. (kagemush)

(více)

Recenze (6)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Blade runner Takaši Miikeho, akorát zase nudnej a zase s kládou. Všechno naštěstí dobře dopadlo jako v pohádce a Dead or Alive se uzavřelo v kruhu :). A taky asi má Takaši Miike rád Tetsua :) ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Než finále trilogie,tak spíš vejškrab předchozích dvou dílů. Byť kruh se uzavírá a i odkazy na předchozí díly dávají docela smysl.--Jakože sci-fi a koncept z Blade Runera(a vykrádačka Matrixu,Brazilu,1984,Kallocainu,Babičky dobíjejte přesně, Alphavillu a já nevím čeho ještě) je to i sranda.---Občasná hezká práce s detailem- třeba něco jako holotelevize (po vypnutí obrazu vlastně jen stočený drát)hned vedle stařičkého telefonu.--Na logiku jsem v některých scénách už rezignoval úplně, ale jako závěrečná část vlatně jednoho příběhu to šlo (proto to hodnotím v porovnání s předchozími díly poměrně vysoko).Třeba mi jednou Miike udělá radost,trilogii sestříhá do jednoho filmu a bude to celé biják jako prase.(ale už teď jsem se konečně dočkal třeba flešbeků bez cákání vodou,nebo toho ,že v jedničce honil blonďák bruneta,ve dvojce skoro bratři,a teď konečně honil brunet blonďáka,---a vono by se opravdu podstatných událostí v téhle story ještě našlo..........) ()

Chupacabra 

všechny recenze uživatele

Tohle si serie DoA nezaslouzila. Na poslednim dilu trilogie se silne podepsal nizky rozpocet (Coz je u Miikeho jindy brano spise jako vyhoda, v tomto pripade je to ale na skodu) a velice slaby scenar. Sci-fi, ktere velkou merou vykrada/cituje/paroduje (Vzdyt je to jedno) Blade Runnera a tak trochu i Nahy obed, se z velke casti odehrava v nenapaditych prazdnych interierech a i charismaticka hlavni dvojka tentokrat dostala docela malo prostoru. Presto davam tri hvezdicky. To kvuli perfektnimu zaveru (Bohuzel ze strany vetsiny divaku naprosto nepochopenemu - viz dotaz na IMDB: "Co tam dela ten penis?"), ktery odkazuje i na predchozi dva dily, a soundtracku - neskutecne roztomila vykradacka vseho mozneho od Matrixu po Howarda Shorea:) ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Aha. :)))) Takové plítké. Sem tam nějaká akce a hodně se to podepisuje, že je to už třetí díl. Viděl jsem předtím jen druhý a tohle se mi zdálo aj srozumitelnější, ale nápadu zas o něco míň. ()

dokktor 

všechny recenze uživatele

podle mě asi nejstravitelnější kousek z celé trilogie. myslím si, že nízký rozpočet není zrovna to, co by miikeho děsilo. je pravda, že ze všech tří kousků je tento nejjednoduší snad po všech stránkách, nicméně nemám pocit, že by to něčemu škodilo. miike je svůj a svojský je i jeho projev, který nezapře. a tam, kde fanoušek interpretuje miikeho podle plánu, který si vytvořil po předchozí filmové zkušenosti s tímto tvůrcem, naráží i on na snad největší a nejokatější vrtoch režisérův a nechá se jím amatérsky napálit. miike opět vítězí a není pochyb, že příště se mu to podaří znova, protože on není z této planety, ba dokonce ne z této dimenze. musíme si zkrátka připustit, že je stále o krok napřed, aby mohl nerušeně klást nástrahy na nás, kteří si mylíme, že když je čekáme, tak je odhalíme. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Miikeho odpověď na "Blade Runnera", nevážná a nevýznamná, v jedovatých videobarvách. Závěr s robotem nové generace se ale myslím povedl. ()

Reklama

Reklama