Reklama

Reklama

The Alpinist

  • Nový Zéland The Alpinist (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Marc-André Leclerc leze sám, daleko od světel reflektorů. Na odlehlých alpských stěnách předvádí jedny z nejodvážnějších sólo výstupů historie. Navzdory tomu o něm skoro není slyšet. Žádné kamery, žádné lano a žádný prostor pro chybu. Leclercův přístup představuje samotnou podstatu sólo lezení. Filmovému štábu se stydlivého kočovníka, který nevlastní ani mobilní telefon ani auto, nedaří dostihnout. (Sherpafest)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (25)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No páni, naštěstí jsem si o filmu předem nezjišťoval vůbec žádné podrobnosti, a tak byl můj zážitek z něj o to intenzivnější. Po Honnoldově Free Solo je Leclercův Alpinist další strhující reportáží o extrémním sólovém alpinismu, při které se mi chvílemi svíraly kulky a zavrtával jsem se hloub a hloub do nitra mého pelechu. Reportáží existenciálně silnou a s (pro mě) nečekaným závěrem. (SPOILER) ()

Neuge 

všechny recenze uživatele

Mrazivý bratříček Free Solo. Naračně vyvážené, vizuálně strhující.  „If you fall and die, everybody thinks you're an idiot. You're a risk-taker. You're a daredevil. Like, what an idiot. If you succeed, then everybody celebrates you as a big hero. But the reality is that you are the same person either way.“ - Alex Honnold ()

Reklama

xxSmoldaxx 

všechny recenze uživatele

No když jsem koukal na Alexe v oskarovém dokumentu Free Solo, říkal jsem si, že toto je vysoko nastavená laťka lezení bez lana a těžko se to bude překovánat. Marc-André Leclerc tu laťku přelezl, překonal a nechal hluboko pod sebou. Neuvěřitelné sportovní výkony hraničící s šílenstvím a úžasný životní příběh. 95% ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Mark-Andre Leclerk byl legenda, která by se směle mohla řadit mezi elity svého oboru. Ale jak už to bývá, osud tomu nechtěl. Dokument je vtahující s dechberoucí scenérii, popisující nebo spíš snažící se popsat Markovu osobnost ale tu vystihli už v začátku. "Mark se nenarodil do této doby." Tím bylo řečeno vše. Je až absurdní, co ten kluk dokázal, možná kdyby mu řekli že spousta z toho nejde, tak mu to dojde a dělat to nebude. Scéna, kde kombinuje cepíny a lezení je jedna z nejúžasnějších co jsem viděl, ani jsem nedýchal abych ho neshodil... ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Darda jako kráva... Dokumentů o horolezcích sem viděl už celkem dost. Je to pro mě lákavá téma, ale jen takle z gauče, nikdy bych se neodvážil líst na tyhle šílený kopce. No a pak je tu jeden vsmátej týpek, kterej svěří svůj osud do ruk bohům a to fakt doslova. Páč íst sám bez jištění takový kopce, to je vážně neskutečný. Za mě je to fakt borec, ale kdo s čím zachází, tím také schází... Kamera neskutečná ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama