Reklama

Reklama

Kami no tó

(seriál)
  • Japonsko 神之塔 -Tower of God- (více)
Trailer

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

„Po čem toužíš? Po penězích a bohatství? Po poctách a hrdosti? Po autoritě a moci? Po pomstě? Nebo po něčem, co přesahuje vše ostatní? Ať toužíš po čemkoliv, zde to najdeš.“
Baam je mladý hoch, který celý svůj dosavadní život strávil ve stísněné a ponuré jeskyni. Neví nic o sobě ani o své minulosti, dokonce ani to, kdo mu dal jméno. V ponurém životě beze smyslu se mu stane jediným světlem a tužbou dívka Rachel, která ho začne navštěvovat a starat se o něho. Podivné světlo však předznamená jejich rozloučení a Rachel zmizí se slovy: „Jdu vystoupat na vrchol věže.“ Brzy na to se však před Baamem otevřou tajemná vrata a mládenec se vydává na cestu s jediným přáním – znovu ji vidět. (TheDarKnig)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (8)

enevy 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní směsice všeho. Ve výsledku spokojenost. Začátek trochu kostrbatý, ale to spíše je dáno tím, jelikož jsem neměl ponětí, co očekávat. Při druhém dílu to vypadalo na Battle royale, poté to z klouzlo do podivnosti a takové výkyvy byly časté. Jde si na ně zvyknout. V druhé polovině jsem se už tomuto stylu podrobil a nestačil jsem se divit, co se to všechno může dít. Kresba mi nakonec sedla a animace je parádní. Co to však tahá jsou postavy, tohle bylo pro mne hlavním dříčem celého díla. Každý tam je cáklý, ale tak správně. Vše graduje až do konce. Zjistíte, že to vlastně vůbec není o tom survivalu, ale o vztazích, taktice, intrikách a zradě. Byl jsem závěrem spokojen, zda bude pokračování těžko říct. Námět na druhou sérii rozhodně j. Na Webtoonu je bohužel už rok stopka, každopádně i tak to za zkoušku stojí. I kdyby nebyla druhá sezóna, vůbec nevadí. Jasně vše se na Vás hned nevybalí, chce to trochu trpělivosti a používat představivost... proto nemusí každému sednout, není buchta jako buchta. ()

paveltommy 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem moc nevěděl co od tohohle počinu očekávat, a v prvních chvílích jsem se obával co z toho bude. Příběh o dívce, která chce "vyšplhat" na vrchol věže aby viděla jak září hvězdy, a o chlapci který si ze všeho nejvíc přeje zůstat s ní. Vyprávění o chamtivosti, přátelství, ale také o zradě, které je zabalené do překrásné animace včetně krvavých bitev, podložené perfektní hudbou, která se prostě neomrzí. Občas tam ta hudba pasuje skvěle, třeba v závěrečné scéně zrovna když Baam - ne, nebudu Spoilerovat. Vývoj postav je fajn i když by mohl být trošku drastičtější, a také tajemství ohledně této věže se postupně odkrývají, vždy jen kousek po kousku. Musím říct, že postupné odkrývání příběhu včetné toho jakým způsobem je Vám ta story servírovaná je prostě super. Tohle dílo určitě stojí za shlédnutí. Nejvíc mi tenhle seriál v tuhle chvíli kazí chybějící pokračování, série mi přijde vlastně neukončená jako kdyby jste dali seriálu stopku opřostřed řady, a řekli si že další díl už dělat nebudete. Tak trochu mi to zkazilo dojem z celého seriálu, protože na konci jsem měl víc otázek než na začátku. Za mě 85% a zasloužených 5*. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

E01  Skladatel Kevin Penkin zase jednou ani trochu nezklamal. I díky němu první epizoda opravdu funguje téměř na jedničku. Kdybych nečetl předlohu, byl bych možná  ještě nadšenější, takhle mám mírné obavy z toho, jak moc bude to docela rychlé tempo fungovat v některých důležitých situacích později. Nicméně jako úvodní zaháčkování to na mě fungovalo stále docela dobře, animace byla hezky plynulá a dynamická, netradiční artstyle si mě získal už v trailerech a skoro bych řekl, že se k celé atmosféře, vyznění i zasazení hodí více než nějaký obyčejný stokrát viděný anime styl. Výběr dabérů působí taktéž přesně a neodbytě. Nicméně kdyby epizoda měla těch pár minut navíc, rozhodně by to nebylo ke škodě. Některé dílčí informace by věž udělali ještě atraktivnější a jistě by i zvýšily očekávání do budoucna. Takhle jsem velmi zvědav, jak budou noví diváci reagovat při vhození do temných hlubin bez téměř jakékoliv kotvy, pevně doufám, že těch, co mají rádi tajemství a pomalejší vykládání karet na stůl bude co nejvíc. Tahle série je už teď na poli anime revoluční a pokud bude mít úspěch a taky dostatečnou sledovanost, otevře určitě cestu mnoha dalším adaptacím výborných korejských manhwa komiksů. Ale i kdyby neotevřela, je to nutné pro její vlastní dobro. A pokračování si Tower of God určitě zaslouží. 8/10 UPDATE po E02 Pokud série bude pokračovat spíše ve stylu této epizody, kde náhle tempo fungovalo zcela bez problémů, dialogy měly dostatek prostoru a nepůsobily uspěchaně a správná dávka potřebné expozice krásně doplňovala výborné vizuálně podmanivé akční části, bude vše v pořádku. A podařilo se naštěstí přirozeně do epizody zasadit i dostatečné seznámení s novými postavami a v neposlední řadě do tohoto dobrodružství neoddělitelně patřící odlehčené momenty a humor. S většími nadějemi tedy hledím k zbytku sezony a budu doufat, že i všechny další kroky hrdinů směrem vzhůru k jejich osudu uvidím v důstojném provedení. 9/10 ()

RealGaze 

všechny recenze uživatele

Nechápu zdejší nízké hodnocení - zřejmě se autoři netrefili do českého vkusu... Je pravda, že člověk, který nečetl předlohu, bude asi lehce zmatený rychlým úvodním tempem. Nicméně veškeré události na začátku jsou později vysvětlovány, takže toto nevnímám jako velký problém. Velkým plusem jsou zajímavé postavy. Každá má za sebou nějaký příběh o tom, jak se dostal do věže, každý je jedinečný - charakterově i vzhledově - na tom je vidět, jak moc si autor s ToG vyhrál. Přes tsundere čokotyčinky požírajícího krokodýla, přes záhadného Khuna, po Subaruova kolegu v teplákovce. Jediný, kdo mi trochu vadil byl MC - Bam, ale věřím, že v připadných dalších sériích půjde do sebe a stane se z něj badass přesně, jak slibuje cliffhanger z konce 13. dílu :). Vše krásně doplňuje originální (ač třeba ne tak kvalitní) kresba a skvělý soundtrack. Hodnotím silné 4* (75%). ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Představte si buchtu, na niž použijete kvalitní mouku, domácí vajíčka a perfektně ji ochutíte, ale zároveň tam vyplácnete zkyslé mléko, přidáte poloshnilá jablka, ani nepředehřejete troubu a po deseti minutách ten poloupečený maglajz z trouby vytáhnete a předkládáte okamžitě nebohým hostům ke konzumaci. A zhruba takto nějak působí anime adaptace Tower of God. Korejský originál jsem měl tu čest číst před drahnou dobou a to, do jaké míry se v této adaptaci projevila imponence v přenášení působivě tajemné atmosféry původního díla spolu s rozumným tempem dávkování příběhu, mi až prohnulo překvapením hřbet. Postavy jsou jedna do poslední jak žužu, jejich hloubka je srovnatelná s vaničkou Lučiny a sympatie se ke kterékoli z nich hledají jen těžko. Míhají se jak figurky v panoptiku, o málokteré se divák dozví něco víc než její jméno, o nějakém vnitřním vývoji se nedá příliš bavit, a pokud zrovna nezařvávají postavy, zařvává tempo a napětí příběhu. Úroveň kresby mi pravidelně připomínala časy mých dávných experimentů v Malování, leč aspoň animační stránka to trochu zachraňuje. A hudba taktéž. Právě za hudbu a pár dobrých momentů, které upomínají na to, že korejská předloha je kvalitou o několik parníků jinde, dávám 2*. ()

Galerie (436)

Zajímavosti (5)

  • Tower of God je prvním příběhem ve vesmíru Talse Uzer. Doposud autor žádné další příběhy v tomto vesmíru nenapsal. (TheDarKnig)
  • Opening a ending k anime naspievala známa k-popová skupina Stray Kids. (Tsukii)
  • Některými fanoušky je Tower of God kvůli své komplexitě, propracovanosti a rozsáhlosti jakožto i tématům přirovnáván k One Piece Eiičiró Ody. V určitých ohledech lze najít také podobnost s Hunter x Hunter. (TheDarKnig)

Reklama

Reklama