Reklama

Reklama

Vraždy dětí v Atlantě: Ztracené děti

(seriál)
  • USA Atlanta's Missing and Murdered: The Lost Children

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Od prvotního zmizení a vražd dvou dospívajících chlapců, které otřásly celým městem, až po stíhání a obžalobu třiadvacetiletého rodáka z Atlanty Wayneho Williamse a neutuchající snahu případ co nejrychleji oficiálně uzavřít, dokumentární seriál Vraždy dětí v Atlantě nabízí dosud nevídaný pohled na případ únosů a vražd nejméně třiceti afroamerických dětí a mladistvých, k nimž došlo mezi lety 1979 a 1881 v Atlantě. Díky nebývalému přístupu k bohaté studnici archivního materiálu vynáší tato nadčasová sonda do jedné z nejtemnějších kapitol amerických dějin na světlo zcela nové důkazy poté, co jsou jednotlivé případy znovu otevřeny. (HBO Europe)

(více)

Recenze (4)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľnú dilemu (alebo možno ani nie), vzbudzuje tento prípad. Každopádne, opäť je to v prvom rade o doslova skurvenej forme dosahovania spravodlivosti a nepráve páchanom na nejakej osobe, ala: “Made in USA”. Chválim HBO do nebies, ako sa im podarilo dať dokopy jeden absolútne nestranný dokument, v ktorom prezentujú názory všetci, ktorí sa na tomto prípade nejako podieľali. Vyvracanie dôkazov zo strany obhajoby, no zároveň obžaloby, je len jahôdkou na tejto pomyselnej torte v podobe krimi dokumentu. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Obrovský dokument čo sa týka obsahu. Množstvo svedectiev, súdnych prešľapov, rezonujúcich výpovedi zainteresovaných (hlavne rodiny obetí) a prvotriedne vykreslenie danej doby. Sociálnych pomerov v spoločnosti kde sa vraždy stali, politická situácia aj bezradnosť polície. Toto všetko sledujete tak hĺbkovo a precízne spracované až som miestami myslel že to snáď nie je ani možné. Čo ma ale prekvapilo najviac je ako nestranne sa s tým všetkým dokázali popasovať. Názor kto je vrah som menil niekoľkokrát a objektívne neviem nájsť ani jednu chybu. Technicky ani pocitovo ako laicky divák. Dostalo ma to, nahnevalo a miestami aj spôsobovalo nepríjemne pocity. HBO klobúk dole. ()

Reklama

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Atlanta, začátek 80. let. Nový letištní terminál, skvělé místo pro nový začátek, spousta prosperujících firem apod. Tuhle idylku naruší řádění sériového vraha, který unáší a zabíjí černošské děti. Ze začátku nás dokument seznamuje s fungováním afroamerické komunity, novým starostou a městem samotným. Posléze začne minisérie nabírat na obrátkách kdy začne mizet jedno dítě za druhým. Musím ihned podotknout, že záběry z místa činu jsou děsivé. Člověk zde vlastně neví co je to cenzura ( pohled na mrtvé děti všech věkových kategorií, celé kostry těl, později i rozkládající se těla ). Po celou minisérii slyšíme i svědectví a zpověď pozůstalých, zejména matek, které dodává celému dokumentu řádný emocionální zápal. Otázkou dodnes zústává, kdo je však ve skutečnosti vinen ? Může za to opravdu Wayne Williams ? Ku Klux Klan ? Nebo někdo úplně jiný ? Mohlo být celé vyšetřování ovlivněno z těch nejvyšších úředních míst, které zasahuje až k samotnému prezidentovi ? Po pěti strhujících hodinách se člověk bude muset sám rozhodnout, na jakou stranu se vlastně přikloní. Pro zajímavost, celý případ byl zfilmován v druhé sérii seríálu Mindhunter: Lovci myšlenek. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama