Reklama

Reklama

Krok

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Když Keničiho žena zemře, je jejich dceři Miki jen jeden rok. On se však i přes nabídky pomoci od příbuzných rozhodne dceru vychovat sám. Do kalendáře si napíše „nový začátek“. Kariéra úspěšného obchodníka jde stranou, sám musí zastat roli obou rodičů. Pracuje jen na hůře placený poloviční úvazek. Dcera Miki je velmi samostatná a hodná, avšak nástup do školky a školy ji změní. Maminka najednou chybí úplně všude. Naštěstí má však Miki i milující prarodiče. Ti později začnou Keničiho pobízet, aby si našel novou ženu. Vidí, co vše pro svoji dceru Keniči podstupuje, zatímco jeho vlastní život mu protéká mezi prsty. Takovou oběť od něj nechtějí přijmout. Jak ale do domácnosti, kde stále žije odkaz maminky, přivést tu novou? Dojemný příběh ukazuje život vdovce s dcerou v průběhu deseti let. Vykresluje pracovní i rodinné vztahy a poukazuje na důležitost milující rodiny, ale i chápajících nadřízených. (Eiga-sai)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Dojímavý ale v žiadnom prípade sladučko sentimentálny príbeh vdovca, ktorý sa po smrti manželky rozhodne vychovávať dcéru bez pomoci iných. Nakoniec sa mu však dostane pomoci z viacerých strán. V priebehu desiatich rokov sledujeme nielen vyrovnávanie sa so smrťou mamy zo strany Keničiho aj malej Miki, ale na scénu sa dostávajú aj iné vážne témy (umieranie starého otca, neplodnosť Keničiho švagra). Film paradoxne končí novým začiatkom, kedy Miki ukonči základnú školu a nastúpi na nižšiu strednú. Navyše som nevidel problém ani v stopáži - hoci film trval takmer dve hodiny, bol tak plynulý až som mal pocit, že v kine sedím hodinu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Naprostá dokonalost. Jemné, čisté, křehké, laskavé, dojemné, moudré. Malý dokonale vybroušený filmový klenot a pohlazení po duši, jakých člověk nezažije mnoho. ()

Reklama

Galerie (19)

Reklama

Reklama