Reklama

Reklama

The Chosen

(seriál)
Trailer 1
USA, (2017–2024), 30 h 50 min (Minutáž: 20–91 min)

Tvůrci:

Dallas Jenkins

Hrají:

Jonathan Roumie, Shahar Isaac, Elizabeth Tabish, Paras Patel, Noah James, George H. Xanthis, Nick Shakoour, Lara Silva, Yasmine Al-Bustami, Kirk B.R. Woller (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(34)

Obsahy(1)

Seriál o živote Ježiša, prerozprávaný z pohľadu ľudí, ktorí ho stretli – charizmatického mladého rybára topiaceho sa v dlhoch, ženy sužovanej skutočnými démonmi, mladého vyberača daní nenávideného okolím a náboženského vodcu, ktorého trápia pochybnosti o tradíciách vlastnej viery. (Anego)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (7)

The Chosen (2017) 

Konečně seriál o Ježíšovi pro ty, kdo věří a věřit chtějí. Něco takového se jen tak nenatočilo a přitom to bylo tak jednoduché - dostat Ježíše do "autentických" míst, vložit mu do úst obyčejná slova a nechat ho dělat obyčejné věci. Vřele doporučuji vše, kteří mají zájem si svoji víru nejen prožít, ale i posílit. ()

The Shepherd (2017) (S01E01) 

Rozhodně zajímavý začátek série, hodně neočekávaný a také krásně jednoduchý. Jsme svědky vlastně pouze zjevení anděla pastýřům a jejich návštěvy chléva s narozeným Ježíšem. Nic víc se nedozvíme. Ale to nevadí. Hodně dlouhé záběry s podmanivou hudbou a málo výřečnými postavami pro plochu 20ti minut úplně bohatě stačí. ()

Volal jsem tě jménem (2019) (S01E02) 

Druhý díl je poměrně obsáhlejší, setkáváme se s některými zásadními postavami pro následující děj. Předně je to Marie Magdalská, která jako posedlá žena je postrachem pro všechny muže. Jednoho dne ovšem potká Ježíše, který ji uzdraví a zcela změní její život. Dále tu máme Šimona (později sv. Petra) s jeho bratrem Ondřejem, kteří jako rybáři zažívají těžké chvíle - nemohou chytit dostatek ryb, aby uživili své rodiny. A tak se Petr účastní pouličních rvaček za peníze (ovšem ani tady jim to moc nejde). Navíc se Petr poněkud zaplétá s dozírajícím Římany a chce jim donášet, kdo z židů loví o Šabatu (dni, kdy se nesmělo pracovat). Další postavou je celník Matouš, který vybírá daně a je překvapen, že Petr a jeho bratr Ondřej dan platit nemusí. Další postavou je farizej Nikodém, nejvyšší učitel, který je váženou postavou a hlavním židovským kazatelem. On se snaží vyhnat démony z Máří Magdalské, ale bez úspěchu, což u něj vyvolá krizi víry. Poslední postavou je samotný Ježíš, který se poprvé objevuje pouze ve scéně s uzdravením Marie Magdalské. Rozsáhlejší díl i stopáží, ale pořád velmi zajímavý pohled na život Židů v Římany okupované Palestině. ()

Šabat (2019) (S01E03) 

V tomto díle poznáváme zvyky židů při slavnostním šabatu. Je nám přestaveno, jak jej slavila malá Marie Magdalská s rodinou, jak jej slaví farizej Nikodém a jak jej slaví Marie Magdalská se svými novými přáteli. Druhá hlavní linka je dění kolem celníka Matouše, který se nemůže smířit s tím, že má Petr odpuštěné daně a jde si to vysvětlit s velitelem Římanů Kvintem. Dalším zajímavým děním je poznání Nikodéma, že Marii uzdravil nějaký cizí člověk, což u něj vyvolá další uvažování nad vlastní vírou. V závěru dílu jsme u Marie Magdalské při slavení šabatu, kde se seznámíme s novými postavami - budoucími apoštoly Barnabášem, Jakubem a Tadeášem. Na závěr pak přichází k velkému překvapení Marie sám Ježíš. Další zajímavý pohled na tradiční židovský zvyk. Dobrý díl. ()

Intenzita ve stanovém městě (2022) (S03E06) 

Díl o uzdravování, ale také o tom, když někdo (Petrova žena) uzdraven není - tedy alespoň se tu pro diváka tato otázka mihne, ale rozhodně nevyřeší. Hezky ukázané, jak to měl Ježíš těžké s farizeji, jak musel volit slova, aby jej nezabásli ještě dřív, než svou misi dokončí. ()

Uši k slyšení (2022) (S03E07) 

Průměrný díl (samozřejmě v rámci nadprůměrného hodnocení), zásadní postavou je naštvaný Petr, ale zaujme hlavně Ježíšova dovednost nenechat se (slovně) vyprovokovat k něčemu, co by vedlo k jeho zatčení. Stále výborné. ()

Výživa (2022) (S03E08) 

Čekali jsme na rozuzlení s Petrem a jeho ženou a .... přišlo, a bylo úžasné. Výborné také rozmnožení chlebů a ryb i vše kolem farizeů. Prostě bomba na závěr třetí série. ()

Reklama

Reklama