Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Saxon se v tomto filmu objeví v roli horkokrevného policejního inspektora Jacovella prožívajícího těžké chvíle s pitomým temperamentním novinářem bojujícím s policejní brutalitou. Musí se také vypořádat s bezohlednou mafiánskou rodinou, kterou vede Dante Ragusa (Lee Cobb), postarší mafián, jehož je nesnadné dostat do vězení. Jak policajt, tak gangster jdou po Antoniu Blasim (Lino Capolicchio), mladém muži, který vydíral mafii během loupeže, prohřešil a také zabil policajta. (Karlos80)

(více)

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Stelvio Massi /Osamely Rozzlobeny Policista, Il Conto e Chiuso, Na Plny Plyn/ natocil dalsie uchvatne poliziotteschi. U poliziotteschi som zvyknuty, ze tam hraju Merola, Merli alebo casto som videl aj Maria Adorfa. Tuna Hra John Saxon /Od Soumraku do usvitu, Nocni mura v Elm Street, Tenebre/ ako policajny inspektor bojujuci s mafiou a jej rastucou brutalitou. Okrem Saxona som videl aj Lee J. Cobba /Call Northside777, Thieve´s Highway/ , Rosanna Fratello je pre mna uplne neznama herecka, fakt mi to meno nic nehovori. Tempo je slusne, trochu pomalsie,ale nenudi, exteriery su nadherne - uz len kvolinim dam vysoke hodnotenie, i ked je to len jeden z atributov filmu. Ako je u poliziotteschi dobrym zvykom, nechyba nasilie a nejake tie akcne sceny : Mam casto radsej poliziotteschi nez mnohe US akcnaky : 88 % ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pomalé zločinecké melodrama (poliziesco). Ve filmu je označen za hlavní postavu, ač to tak po celý film nevypadá, John Saxon v roli komisaře Javocella, který se snaží zastavit mafii, které šéfuje slepý Lee J. Cobb (Dante Ragusa), ,nicméně oba tu jsou tak trochu odsunuti na druhou kolej. Film se spíše zabývá osudy drobného punkového zlodějíčka Antonia Blasiho (Lino Capolicchio), který se svou bandou po zpackané bankovní loupeži utíká i s kufrem plným kompromitujícího materiálu a usvědčujících dokumentů. Mezitím se seznamuje a následně prožívá románek s Nadiou (Rosanna Fratello), k tomu všemu je tu ještě zajímavá role Renza Palmera (Maselli) jako liberálního novináře. Film má přitažlivé umístění a velmi dobrou kameru, má docela pomalé tempo, ale i přesto scéna přepadení, následná pronásledovací akční sekvence, nějaké to násilí k tomu a zajímavý konec dělají z tohoto Massiho šestého poliziesca (po velmi zdařilé Mark sérii s Francem Gasparrim) docela přitažlivou podívanou. Pro typicky akční fanoušky bych ale spíše nedoporučoval. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama