Reklama

Reklama

Historie pro začátečníky - Série 1 (2020) (série)


AIDS (S01E09)

(epizoda)
Velká Británie, 2020, 22 min

Scénář:

Bruce Kennedy

VOD (1)

Obsahy(1)

Virem HIV je nakaženo skoro 40 milionů lidí. Jak jsme se po desítkách let výzkumu a aktivismu přiblížili k nalezení léku a jak se nám daří bojovat proti stigmatu? (Netflix)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl o moru gayů. Někteří gayové mají za život v pohodě tisíc sexuálních partnerů (jsou také ti, kteří jsou si věrní v páru). Je vidět, že nás muže v tomto ohledu drží na uzdě ženy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vraj homofóbia a diskriminácia... A kto štatisticky aj dnes vedie v pohlavných chorobách? Či tam sú už čísla automaticky hoaxom? Vôbec to nie je promiskuitou a nezriadeným neprirodzeným stykom? Samozrejme dnes je AIDS už vecou skôr tretieho sveta, ale niekto to pomáhal rozšíriť viac ako iná skupina obyvateľstva a to bez debaty. Prirodzene, zo strachu pred chorobou netreba ľudí odvážať do táborov. A vidno, že to, čo požadovali fanatici pre homosexuálov pri AIDS, si našlo aj novodobých stúpencov, ktorí chceli robiť tábory pre neočkovaných... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo sa týka časti ktorá sa venuje boju s touto zákernou chorobou spokojnosť, už menšia so stále sa opakujúcou obhajobou homosexuality a upriamením pozornosti na ich inakosť. Možno práve oni najviac túžia byť vnímaný rovnako. Teda väčšina z nich. Terajšia generácia vyrastá na strachu z korony, nás strašili homokládami ktorí nás nakazia vírusom HIV. A ako sa v dokumente ukáže, Gretiak vtedajšej doby bol nepochybne viac presvedčivý. ()

Reklama

Reklama