Reklama

Reklama

Žena nad propastí

(TV film)
  • Kanada Woman on the Edge (více)

Karen se v noci zdá strašlivý sen, že někoho zavraždila. Ráno pak cestou do práce uvidí letáček s fotografií pohřešované ženy jménem Gina – je to ta zavražděná z jejího snu. Karen je naprosto rozhozená, v práci se chová tak neadekvátně, že odradí důležitého klienta a dostane od své šéfové okamžitou výpověď. Manžel Karen Otto je psychoterapeut, snaží se ji uklidnit a pak ji zhypnotizuje stroboskopickým světlem. Když se Karen probere, stojí na mostě u přehrady, připravená skočit dolů.  Zachrání ji muž z auta, které jede kolem, jmenuje se Hugh, a je to lékař z pohotovosti. Odveze ji domů, kde už se to hemží policií, v kůlně u bazénu bylo nalezeno mrtvé tělo ženy. Karen je odvedena k výslechu, zkoušky DNA prokáží, že měla s mrtvolou zabalenou do igelitu co do činění. Karen se skutečně vybavují útržky vzpomínek, myslí si, že je vinna a v hysterickém záchvatu se pobodá propiskou.  Při převozu do nemocnice se ale zmocní paralyzéru, omráčí stráže a uprchne. Jde nejprve na své bývalé pracoviště, kde si to vyřídí se šéfovou, a pak za Ottou. Ten se ji snaží uklidnit, ale když jí jde pro sklenici vody (do které přidá drogy), najde Karen na jeho stole otevřenou a podtrhanou knihu o hypnóze a dojde jí, že s ní manžel manipuluje... (TV Nova)

(více)

Recenze (5)

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Tak od čtvrtiny filmu jsem už věděla, kam se to ubírá. Nemůžu si pomoct, ale ty kanadské filmy jsou tak průhledné a herci hrají na sílu, až afektovaně. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Průměrný televizní thriller, který si ale nezaslouží spadnout do propasti. Téma s hypnózou, kdy je manželka psychologa obviněna z vraždy co nespáchala funguje. Herecké obsazení také dobře zvolené, Karen charismatická pěkná ženská, její manžel proutník co jí zahýbá s mladšími kamarádkami své dcery, no a to ostatní už pokulhává. Přihlouplá policie, únik ze sanitky, návštěva pracoviště, láska na první pohled se zachráncem, krádež policejního auta přes kabeláž atd. Nicméně je to koukatelné a vcelku to odsejpá! 55% ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Z dosti chabého námětu i příběhu je patrné, že scénárista Paul A. Birkett není takový borec jako velšský Gwion Bach nebo irský Fionn mac Cumhaill, aby si uměl vycucat z prstu něco smysluplného. Celá story, lavírující mezi psychologickým a kriminálním dramatem, je tudíž notně přitažená za vlasy. O ději dostatečně podrobně referuje anotace. Přečetl jsem si ji, měla mě varovat, ale bez ohledu na to jsem si film pustil a statečně jsem jej přetrpěl až do konce. Je to jeden z mnoha filmů, jež zpochybňují názor, že film je druhem umění. Naštěstí existují i takové filmy, které tento názor potvrzují. Ještě poznamenávám, že téma zločinných hypnotizérů bylo v módě v 19. století. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama