Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clara Bow natočila během čtyř let před svým dobrovolným odchodem z Hollywoodu na desítku zvukových filmů. Ten předposlední o osudech indiánské dívky ve velkoměstě vystihoval její obraz konvencemi nespoutané, svobodomyslné, moderní ženy. (NFA)

Recenze (3)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Clara Bow jako Dynamite Springerová vyrůstá mezi divochy, její rodinu provází stigma rasově smíšených vztahů a ona to taky nemá úplně v hlavě v pořádku. Její mladistvou kratochvílí je jezdit na koni, zbičovat chřestýše, servat se se psem. Pro svou povahu má být provdána do lepších kruhů, vystudovat vyšší dívčí a stát se lepší. S její povahou nesvede ale pranic ani vír města Chicaga a Dynamite musí posléze projít nejednou životní zkouškou. Scénář je koncipován podobně jako Plavovlasá Venuše s Marlene z téhož roku, ale zatímco von Sternbergův film je esteticky vytříbený a Marlenina zpěvačka má úroveň, film s Clarou se žene ke svému konci jako hurikán. Dynamite je absolutní živel a i když má skvělé spodničky a nedbalky a toalety, chová se v nich pravidelně jako dlaždič. A o tom je celé její kouzlo. Po jejím odchodu ji už nikdo nedokázal nahradit a Hollywood se stal o poznání nudnějším místem. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Předposlední film Clary Bow. Bohužel už nehraje tak expresivně jako v The Wild party, ovšem její výstupy ze začátku (kde zápasí se psem nebo bičuje hada) získávají tomuto filmu čtvrtou hvězdičku. ()

Reklama

Galerie (25)

Reklama

Reklama