Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Poslední recenze (2 244)

plakát

Jin yu liang yuan hong lou meng (1977) 

70%. Sen v červeném domě (originál z 18. stol. český překlad vyšel v letech 1986-88) je jedním z klasických čínských románů a mám v plánu si jej přečíst, jen co k tomu najdu dostatek času. Do té doby jsem se chtěl minimálně seznámit s filmovou adaptací, volba padla na tuto verzi od Shaw Brothers. V kulisách, které západní divák zná z kung-fu filmů, s kamerou a záberováním, které by rovněž jako z oka vypadla těm sedmdesátkovým mlátičkám, se tu odehrává romantické drama proložené písněmi aneb čínská opera. Ale pozor, není to opera pekingská (jak ji západní divák může znát ze Sbohem, má konkubíno nebo Žena, démon, láska), ale opera úplně jiná, totiž Huangmei.  Jako veterán Čínské Odysey 2002 a revolučních oper typu Východ je rudý jsem byl relativně připraven, na to, že Brigitte Lin hraje může, už méně.  Líbilo se mi to, chtělo by to Blu-Ray...

plakát

Khronika Satany mladshego (1989) 

Dvojdílný film Lenfilmu, ve spolupráci s Krátkým filmem (hádám, že pouze trikové sekvence). Jinak jde o příběh podle nedokončeného příběhu Marka Twaina, který se odehrává před nekolika sty lety v Rakousku (ruština je občas proložená německými výrazy). Blonďatý herec hrající Satana (a který nemrká) působí vskutku démonicky.

plakát

Nekorektní příběh (2020) 

Politická satira stárne neskutečně rychle a čtyři roky od natočení udělají své. Mrtvolně namaskovaný král Mlhoš se vypraví s přitepleným Ovčím Mluvčáčkem a ještě s někým, koho jsem už neidentifikoval, na cestu za čertem, cestou potkají (a v jednom případě se k nim přidá) loupežníka (agent Bureš) a Adolfa Černokněžníka (toho hraje Potměšil).  Bureš slíbí, že už nebude krást v této zemi, ale jen z evropského království, od pičujícího Adolfa se přiučí, jak pojmenovat své hnízdo, když orlí už je zabrané, čert mu taky poradí, jak s pomocí koblih oblbnout lid. Tak jo no...  Pro zájemce, je to na Youtube.

Poslední hodnocení (11 107)

Sebevražedný oddíl (2021)

18.03.2024

Jin yu liang yuan hong lou meng (1977)

18.03.2024

Sador, vládce vesmíru (1980)

18.03.2024

Myšák Stuart Little 3 (2005)

18.03.2024

Myšák Stuart Little 2 (2002)

18.03.2024

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020)

16.03.2024

V srdci moře (2015)

15.03.2024

Pravo na prošloje (1989)

15.03.2024

Agent 00 Mise Palermo (2020)

15.03.2024

Reklama

Poslední deníček (10)

Identifikace filmů aneb co jsem to kruci viděl...

Některé filmy jsem identifikoval už před lety, jiné ještě ne...

 

Vzpomínka: Děti válčí v pevnosti postavené ze sněhu. Viděno na ČT kdysi dávno, snad kanadský film, snad se slovem PEVNOST v názvu.

Tajná pevnost (2001) (to je svým způsobem pokračování, remake).

IDENTIFIKOVÁNO: O psu, který ukončil válku (1984)

 

Vzpomínka: asijský film (Japonsko? Čína?) o malém klukovi, který umí ovládat elektřinu - semafor, školní zvonek. Viděno na ČT kdysi dávno.

IDENTIFIKOVÁNO: Kosmický syn Bej Bej (1988)

 

Vzpomínka: Japonský seriál Planeta života (seriál) (1993) - jak se jmenoval dravec, který lovil trilobity a vědci nakonec ze tří předtím špatně identifikovaných fosilií určili postavili model, který se pak proháněl v bazénu:

IDENTIFIKOVÁNO: epizoda 3. Anomalocaris

 

Vzpomínka:

Identifikováno: Banda na výletě (1995)

 

Vzpomínka: Dvě školy (střední nebo vysoká), jedna pro kluky, druhá pro holky. Škola pro holky má zvon, na který mají holky zvonit, když mají orgazmus. ?Soukromá škola (1983)? Nope


Vzpomínka: sniper vystřelí kulku, ta proletí postupně mrakodrapem, rozpadne se na několik kusů, aby skončila v čísi hlavě. 

IDENTIFIKOVÁNO: Wanted (2008)

 

Vzpomínka: kamarádi si chtějí vystřelit z ženy (učitelka nebo trenérka), ta chodí pravidelně ve stejnou dobu na záchod, kde si zpívá "to černé kouzlo". Kluci do trubek pustí hada, který ji vyděsí.

IDENTIFIKOVÁNO: Porky II: Den poté (1983) https://www.youtube.com/watch?v=QsM9IcT-WHE

 

Vzpomínka: lidé zpívají v kostele. Hlavní? postava, žena? má vizi, že socha Krista oživla a zpívá s ostatními lidmi.

 

Vzpomínka: pravděpodobně jde o americký film, natočený někdy v devadesátých letech či prvních letech jednadvacátého století. Ten film určitě vysílala Nova a byla to nějaká gangsterka či thriller. Hlavní hrdina vyprávěl v první osobě a byl to nespolehlivý vypravěč - na začátku mluvil o nějakém svém kámoši, který dostal infarkt na záchodě, když tlačil - později ale prohlásil, že to tak nebylo. Našli ho tuším s rukou v míse a ještě v tom byly drogy.

 

Vzpomínka: Oldřich Nový před lety vydal hudební skladbu - oratorium? jako vlastní, ale složil ji jeho (zesnulý?) kamarád. Důvod k rozvodu (1937) ?

 

Vzpomínka: "dokumentární" seriál s dinosaury, kde s nimi vypravěč interaguje a např. je pozoruje v balónu. ?Prehistorický park (seriál) (2006)

Vzpomínka: kluka drží na "speciální burákové dietě", po které mu rostou vlasty a ze kterých pak dělají štětce.

Identifikováno: Dům plný strachu (1985)

 

Vzpomínka: Sci-fi seriál inspirovaný Ostrovem pokladů, ve vesmíru. Běželo ve Veze nebo Magionu

Identifikováno: Ostrov pokladů (seriál) (1987) (neplést s Silverův návrat na ostrov pokladů (seriál) (1986))