Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1958 v malém městečku Ferren Woods zabila parta mladíků postiženého chlapce Tommyho. Místní čarodějnice, která se o něj starala, jej pohřbila a celá léta pečovala o jeho hrob, ale neusilovala o pomstu, i když znala kouzlo na oživení mrtvých. Po pětatřiceti letech se do městečka vrací šerif Bradock i se svojí problémovou dcerou. Ta se ihned dala dohromady s partou místních, stejně problémových teenagerů. Když při bujaré projížďce srazí starou čarodějnici autem, jdou se sice nejprve přesvědčit, zda je žena v pořádku, ale nakonec ji šéf party Danny uhodí a sebere jí kouzlo na oživování mrtvých. Mladí vykopou hrob, na který cestou narazili a kouzlo použijí. Netuší však, že oživili démona pohřbeného v těle Tommyho, který se nejprve vypořádá s těmi, co jej zabili, a pak půjde po těch, co zavinili smrt jediné bytosti, která se o něj starala. Kolotoč krve a pomsty začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojku si vzal pod režisérské křídla Jeff Burr, který mi asi nejvíce utkvěl v paměti svými dvěma zářezy v hororové sérii Puppet Master. I proto jsem očekával další průměrnou záležitost a on mě chlapec nakonec ani moc nezklamal. Přestože jsem měl po prvních minutách vážné obavy, jestli se na tento film vůbec dodívám do konce. Spíš mi to připomínalo jakousi parodii na jedničku s několika chabými pokusy o skloubení hororové atmosféry s černým humorem. Navíc k tomu musím připočítat i dost slabé herecké výkony některých zúčastněných. Při úvodním pronásledování postiženého chlapce a zpomaleného běhu čarodějnice jsem měl navíc sto chutí to celé vypnout. Ono bylo sice pěkné, že se nám Burr snažil ukázat, jak to probíhalo v minulosti, ale styl jeho pojetí se mi vůbec nelíbil. Naštěstí se brzy dokázal oprostit (i když ne zcela) od svých excesů a Pumpkinhead mohl opět vylézt na scénu. Jeho ztvárnění se mi kromě jeho hlavy nelíbilo ani v jedničce, ale zde tomu chlapci od speciálních efektů nasadili vyloženě punc gumovitosti. Monstrum jako takové se mi nelíbilo vůbec, ale jeho obliba trhal lidi na malé kousíčky a to myslím doslova, mi rozhodně zvedlo náladu o několik levelů výše. I díky tomu jsem dokázal vydržet až do úplného konce. Ty je úvody na scénu za doprovodu hudby, která se k tomu absolutně nehodila – však byli na ránu. 50% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Generické béčkové pokračovanie, ktoré je dosť mizerne zrežírované a obsahuje komplet klišé podobných filmov vrátane tínedžerov obsadených 25+ ročnými hercami. Ale Pumpkinhead je sympaťák a zjavuje sa dosť často a mordy sú tiež obstojné, takže kompletizátori hororových sérií tu neutrpia až také ujmy ako pri iných treťotriednych lahôdkach. ()

Reklama

VanBradley89 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu dílu krok zpátky. Pokus o jinou mytologii mě spíš minul než zaujal. Hlavní monstrum pořád dobrý a oceňuju i větší počet obětí. I tak jsem po skvělý jedničce čekal trochu víc. Ale ono to nemuselo být zase o tolik slabší. Jen hlavní problém vidím v době vzniku. Temná atmosféra osmdesátek je něco jinýho než uhlazenost devadesátých let. Slabší 3*. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Rozhodne viac komédia ako horor, spočiatku celkom milá a to hlavne vďaka množstvu odkazov na známe horory. Netrvá dlho a skĺzne to všetko do podpriemerného bahna. Dalo by sa povedať, že je to také pokračovanie naopak. Postihlo to napríklad žáner ako taký – predtým horor – teraz komédia, dobré herecké výkony – zlé herecké výkony, atmosféra hutná – atmosféra riedka, a v neposlednej rade ako keby už zdegenerované monštrum. Asi zlá krv. Lacné béčko, ktoré po pôvodnom Pumpkinheadovi na úrovni skôr nepoteší. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Bohužel. Tento díl už se mi příliš nelíbil. Jsem velký fanoušek skvělého béčka Pumpkinhead z roku 1988, a toto pokračování není ono. Postavy jsou absolutně příšerné, stejně jako téměř nulová atmosféra. Každopádně začátek, a design hlavního monstra je absolutně skvělý. Bohužel, nic jiného druhý "Démon pomsty" nenabízí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Jenny (Ami Dolenz) má ve svém pokojíčku plakát skupiny The Kult z jejich pátého studiového alba z roku 1991 s názvem "Ceremony". (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii ve městech Los Angeles a Santa Clarita. (Terva)

Reklama

Reklama