Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Legendární dokumentární seriál se vrací na obrazovky s další várkou záhadných zmizení, šokujících vražd, nadpřirozených setkání a dalších skutečných případů. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (24)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

S výjimkou ne moc záživné epizody o UFO jde seriál představující dodnes nevyřešené vraždy a to je vždy divácky zajímavé a vděčné téma.Tahle minisérie je pak zpracovává se střídavou úspěšností a zábavností.Za mě je nejlepší šestá epizoda,která není až tak záhadná a za mě je celkem zřejmé co se stalo,nicméně i tak nad tím co se v ní odehrává zůstává normálnímu člověku rozum stát.Hned v závěsu je epizoda první,která je ale na můj vkus "vyprávěna" dost tendenčně a jednostranně.Zbylé tři epizody jsou na tom pak zhruba stejně a uvítal bych kdyby byly kratší (nevyřešená vražda,nepolapený pachatel a s velkou pravděpodobnosti rasově motivovaná vražda ve vidlákově,kde si všichni budou krýt záda)...60% ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Recenze po zhlédnutí 1. svazku. Úplně mě nenadchla epizoda o UFO, ačkoli stopáží patřila k těm kratším, přišla mi taková utahaná, nezáživná a hlavně moc neseděla do konceptu uplatněného ve zbylých epizodách (zmizení + (sebe)vražda + nepotrestání či dokonce neodhalení pachatele). Jinak mi dokument naprosto sedl stylem podání jednotlivých případů, tím, jak se postupně odhalovala jednotlivá fakta, byl dán prostor pro autentická sdělení zainteresovaných osob, tím, o jak zajímavé kauzy šlo. Jsem ráda, že jsem zase jednou viděla něco neotřelého, trochu jiného než věci, které již byly o různých vraždách a zmizeních natočeny (neviděla jsem "původní sérii" Nevyjasněných záhad). A musím říct, že v závěrech, když se za doprovodu tajemné hudby objevila na obrazovce výzva, aby se ti, co o případech něco vědí, přihlásili, to ve mně vyvolávalo podobné pocity, jako když jsem se kdysi jako dítě dívala na Věřte, nevěřte nebo se bavila a zároveň trochu lekala u prvních zhlédnutých hororů - takové to opravdu intenzivní vnitřní příjemné trnutí, napětí, zvědavost. A to se mi u sledování krimi dokumentu často nestává, takže i kvůli tomu a přes podle mě ne úplně zdařilý UFO díl, dávám pět hvězdiček a vidím to celkově tak na 90 %. ()

Reklama

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Fantasticky zpracovaný dokumentární seriál. Ujížděla jsem na Svědcích paranormálních jevů a tohle je zpracované velmi podobným způsobem, nicméně o dost kvalitněji a rozdílem je, že se nejedná o případy paranormální, nýbrž zločinecké, skutečné a podložené - což je vlastně ještě mnohem strašidelnější. Vybrané případy jsou zajímavé a je opravdu škoda, že jich je tak málo. Za mě skvělá podívaná. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Komplexně podávaný koktejl nevyřešených zmizení a s tím spojených rozhovorů s pozůstalými, svědky či vyšetřovateli. Přičtěte si k tomuto ještě dobové záběry z televize a fotografie z rodinných fotoalb a dostanete osobitou a slušně odsýpající sérii, která působí tím patřičně tísnivým dojmem. Pokud Vás tedy zajímají záhadná zmizení a postupy v policejním pátrání, jste zde správně. (Netflix) ()

Teri123 

všechny recenze uživatele

Za mě velmi povedený dokumentární seriál. Líbí se mi, že se zde věnujeme v každém díle jinému případů a děláme 1 vraždu na 3 díly. Některé příběhy slabší a méně zajímavé, některé vás však vtáhnou do děje a potom o něm ještě 3 dny přemýšlíte. Taky musím pochválit, že se tady nevěnujeme jenom případnou z USA ale i z jiných zemí, hlavně těch Evropských. Hezky zpracované, ideální délka a ani zmatek v ději nemáte. Za mě super ()

Galerie (91)

Zajímavosti (2)

  • Případ Kayly Unbehaunové ze závěrečných fotek dalších unesených dětí se díky tomuto seriálu podařilo vyřešit. Prodavač ze Severní Karolíny jí dne 13. května 2023 poznal ve svém obchodě. (Pepitu)
  • Tretia séria vznikla po tom, čo netflixovému tímu pre nevyjasnené záhady prišlo do redakcie až 5000 tipov na prípady, ktoré by sa mohli objaviť v seriáli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama