Reklama

Reklama

Zac Efron nohama na Zemi

(seriál)
  • Česko Zac Efron: Nohama na Zemi (více)
Trailer
USA, (2020–2022), 10 h 30 min (Minutáž: 34–47 min)

Hrají:

Zac Efron (průvodce), Anna Kendrick

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Herec Zac Efron cestuje po světě a hledá zdravá a udržitelná řešení pro život na zemi. Zajímá ho, jak zkrotit přírodní síly a využít je k získání energie. Vypravte se spolu s ním na Island, do Londýna či na Sardinii... Zac Efron vyráží do světa, aby odhalil tajemství pevného zdraví, dlouhého života i ochrany přírody a jde na to (eko)logicky! Přitom zažívá pořádnou dávku vzrušení a extrémního dobrodružství. Vzrušující seriál Zac Efron: Nohama na Zemi je zčásti cestopis a částečně příběh o boji za ekologii. Je to zároveň pořad o poznávání vlastního nitra a kulturního dědictví s hollywoodskou hvězdou v hlavní roli. Zac Efron zjišťuje, jak se žije, pije, hraje, modlí a miluje v různých koutech světa, a v některých extrémních případech dokonce i to, jak se bojuje o přežití. Díky napínavému a objevnému osmidílnému seriálu Nohama na Zemi se podíváme na Kostariku, kde se dá naprosto luxusním způsobem žít mimo systém, na Island 100% poháněný obnovitelnými energiemi nebo třeba do peruánské Limy, kde se Zac dozví, co je to bio pirátství. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (16)

Island (2020) (S01E01) 

Dokumenty s ekologickým přesahem mě nikdy příliš nelákaly, ale Zaca Efrona můžu posledních pár let všude, tudíž jsem rád, že jsem dostal doporučení právě na tento pořad. Down to Earth totiž zobrazuje nesmírně atraktivní ponaučení o skrytých způsobech, jak šetrně nakládat s matkou přírodou a zrovna ve formě pro nás zcela neznámých praktik života na Islandu jsem byl při sledování v sedmém nebi. ()

Francie (2020) (S01E02) 

Jsem hned takhle ze začátku přesvědčený, že mě tahle dokumentární série vtáhne každým svým dílem. Protože už u druhé epizody nestačím vstřebávat, jak dokáže být na první pohled až otravná ekologie neskonale poutavá. ()

Kostarika (2020) (S01E03) 

Nebudu zastírat, že mě dobrodružství na malebné Kostarice neobohatilo tolik jako doposud nepřekonaný Island nebo informacemi přesycená Francie, i tak ale tenhle pořad považuju za nejdůležitější dokument tohoto roku. ()

Sardinie (2020) (S01E04) 

Jelikož jsem byl rok studentem demografie, tahle epizoda mi byla poměrně blízká. A v očích obyčejného člověka přímo šokující všemi těmi fakty, které stojí za tajemstvím “věčného mládí”. ()

Lima (2020) (S01E05) 

Úvod s jablky asi sám neshledávám trochu slabším, dokonce jsme si doma ověřili informaci o výskytu pěti zrníček v jakémkoli jabku a samosebou jsme došli k tomu, že je to nesmysl. Peru krásné, sandboarding bych okamžitě vyzkoušel, ekologický přesah a influitivní dopad na diváka protentokrát poměrně malý. ()

Portoriko (2020) (S01E06) 

Portoriko je další z oblastí malebného Karibiku, kde se pod věčným sluncem nemůže žít špatně. Ovšem poloha v regionu náchylném na nejrůznější výkyvy nálad samotné přírody i z ráje na zemi nedělá to nejsnovější místo. ()

Londýn (2020) (S01E07) 

Považuju za hodně důležité kromě malebné přírody Karibiku ukázat i pravou tvář toho přemodernizovaného velkoměstského života, jeho negativa v naší snaze vést zdravější život a i mnoho doposud nepředstavitelných vymožeností, díky nimž bychom mohli i oblasti plné smogu a další špíny vylepšit. ()

Iquitos (2020) (S01E08) 

Amazonie mě fascinuje a zároveň děsí. Člověk nad nímá sice nespravedlivou převahu zásluhou strojů, kterými jí ubírá duši skrze četné kácení pralesa, její rozmanitá fauna a flóra alespoň mně dává najevo, že bych k ní měl chovat velkou úctu. Díky Zacu a Darine za netradiční náhled na tu krásu, o kterou se tím uspěchaným a intolerantním životem okrádáme. ()

Habitat Conservation (2022) (S02E01) 

Efron je po pandemickém období zpátky se svým nesmírně poutavým ekoseriálem a vzhledem ke krizi, která planetu v předchozích dvou letech postihla, se usídlil na všech 8 epizod v nejpozoruhodnějším kontinentu světa a já se kochal hned u prvního dílu. ()

Regenerative Agriculture (2022) (S02E02) 

Jako student geografie jsem si musel chtě nechtě vytvořit jistý vztah i k problematice půd a na ty je tady nahlédnuto tak pozoruhodně, že zaujmou i sebezapřenějšího odpůrce tohoto tématu. ()

Great Barrier Reef (2022) (S02E03) 

Trvalo to skoro 2 měsíce, ale jsme zpátky u tohodle nesmírně poutavého dokumentárního dobrodružství se sympaťákem Zacem, který nás bere na ekologicky nejrozmanitější kontinent světa. ()

Torres Strait (2022) (S02E04) 

Chápu, že leckdo tohle putování nebude brát tak vážně, já tímhle žiju ale skoro denně vzhledem k tomu, co studuju a každá paralela na zkoušky minulé či současné mě skoro až zahřeje u srdce. Člověk si hned lépe pojí mnoho souvislostí. ()

Waste (2022) (S02E05) 

Sebeudržitelný barák se vším všudy je dream každého, kdo to s přírodou myslí vážně, bohužel v našich nejen klimatických, ale hlavně společenských (platebních) podmínkách zhola nerealizovatelné. Závěr dílu v rybím řeznictví naprosto oči otevírající. ()

Wildfire (2022) (S02E06) 

Existuje mnoho environmentálních problémů, které tu vždy byly, jsou a nejspíš vždycky budou a jedním z nich je moc ohně v aridních oblastech, kde stačí jedna jiskra k zažehnutí takového požáru, co se prohnal před lety Austrálií. Naštěstí existuje mnoho cest, jak se s tím vyrovnat a důsledky katastrofy využít pro nějaký prospěch. ()

Aboriginal Voices (2022) (S02E07) 

Důležitost původního obyvatelstva nejodlehlejšího z obydlených kontinentů na poli dalších nesmírně poutavých 40 minut, které utečou tak rychle, že chcete hned další várku čarokrásných záběrů australské divočiny. ()

Eco Innovators (2022) (S02E08) 

Zacův džouk na jeho touhu stát se novým Davidem Attenboroughem si já beru k srdci, sice se mu nemůže rovnat na profesní pozici, jako tvář poutavých ekodokumentů si ho ale mile rád představím do budoucna v mnohem větší kadenci. Minimálně s touhle sérií se musí vrátit. Uvítal bych třeba celou řadu o Africe. ()

Reklama

Reklama