foto

Zac Efron

  • nar. 18.10.1987 (28 let)
    San Luis Obispo, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zac Efron se narodil v San Luis, Obispo v Californii, 18.října 1987. Jeho rodiče jsou David Efron a Starla Baskett. Už v jedenácti letech začal brát hodiny zpěvu a poprvé si zahrál v muzikálu: Gypsy. Dostal role v hrách Peter Pan, The Music Man, Mame, Little Shop of Horrors.

Na střední škole Zac začal hostovat v několika seriálových rolích a to ho pilotovalo do televize. V letech 2004-2005 ztvárnil roli Camerona Bale v seriálu od WB Summerlad.

Za roli ve filmu Miracle Run (2004) dostal pochvalu kritiků. Dalším filmem byl DerbyStallion (2005), který měl problém najít distributora a přišel do kin až v prosinci 2006. V roce 2006 hrál také v mega hitu High School Musical (HSM), který vidělo přes 38 milionů diváků v USA. Hodně lidí bylo zmateno jeho zpěvem v HSM. Zac Efron nemohl uzpívat vyšší tony a tak některé songy byli smíšené s hlasem zpěváka Audrew Seeley. Druhé pokračování tohoto filmu je plánováno na konec roku 2007. Předtím se ale Zac Efron objeví v roli Linka Larkina ve velkorozpočtovém muzikálu Hairspray.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

2017 Associate, The
Baywatch
The Greatest Showman on Earth
2016 Děda je lotr
Mike i Dave sháněj holku
Sousedi 2
The Masterpiece
2015 We Are Your Friends
2014 (Ne)zadaní
Robot Chicken DC Comics Special II: Villains in Paradise (TV film)
Sousedi
2013 Nemocnice Parkland
2012 Lorax
Reportér
Svobodná umění
Talisman
Za každou cenu!
2011 Šťastný Nový rok
2010 Robot Chicken: Star Wars Episode III (TV film)
Smrt a život Charlieho St. Clouda
2009 Znovu 17
2008 Já a Orson Welles
Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník
2007 Hairspray
Muzikál ze střední 2 (TV film)
2006 Heist (TV seriál)
Muzikál ze střední (TV film)
Náhradníci (TV seriál)
2005 Sladký život Zacka a Codyho (TV seriál)
Vítězný hřebec
2004 Kalifornské léto (TV seriál)
Miracle Run (TV film)
2003 Big Wide World of Carl Laemke, The (TV film)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
2002 Firefly (TV seriál)
Únos (S01E05)
Kriminálka Miami (TV seriál)
2001 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)

Dokumentární

2014 21 Years: Richard Linklater
2012 One Direction: The Only Way is Up
2009 Hollywood tančí a zpívá: 1980, 1990, 2000 - a.z.

TV pořady

2016 2016 MTV Movie Awards (TV pořad)
2015 2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
2014 Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
V divočině s Bearem Gryllsem (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 CIRCUS HALLIGALLI (TV pořad)
2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
2012 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2012 (TV pořad)
2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
2011 The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Daybreak (TV pořad)
MTV Movie Awards 2010 (TV pořad)
Postavte se rakovině (TV pořad)
Teen Choice Awards 2010, The (TV pořad)
82. Annual Academy Awards (TV pořad)
2009 Inside the Cinema (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2008 MTV Movie Awards 2008 (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2008 (TV pořad)
The Teen Choice Awards 2008 (TV pořad)
2007 Teen Choice Awards 2007, The (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2007 MTV Movie Awards (TV pořad)
2006 Bondi Rescue (TV pořad)
Disney Channel Games, The (TV pořad)
Teen Choice Awards 2006, The (TV pořad)
2006 MTV Movie Awards (TV pořad)
2003 Australian Idol (TV pořad)
1999 Total Request Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(411)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace