Reklama

Reklama

Bleeder

Trailer

Obsahy(1)

Mladý pár Leo a Louise vedou relativně spokojený život, dokud Louise nepřijde s novinou, že je těhotná. Leo by sice rád tuto zprávu přijal zcela jinak, ale zrovna to nejde. Souboj s vlastním hněvem se stupňuje až do podoby nekontrolované agrese, po níž musí následovat spravedlivá odplata... (Richie666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Richie666 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen v roli maniaka, který pracuje ve videopůjčovně, večery tráví sledováním filmů a tím pro něj okolní svět skončil :) ..což samozřejmě není všechno. Kim Bodnia a jeho stupňující se šílenství z partnerčina těhotenství je prostě geniální, zvrácené a sebedestruktivní ještě mnohem mnohem víc, nežli je výchova dítěte v předpotopním paneláku za mizernej plat. Dost silný zážitek. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Nikdy som sa poriadne nevedel stotožniť s cholerickými povahami, takže ma ústredná postava Leo občas riadne srala. Každým jeho krokom sa stupňuje napätie, do toho ešte krvavočervený filter a človek vie, že to nedopadne dobre. Kim Bodnia v tomto ohľade odviedol slušnú prácu, tieto záporné role mu predsa len sadnú. Viac ma však zaujímala dejová línia čudáckeho Lennyho v podaní Mikkelsena, ktorý mi bol veľmi sympatický (dvanásť filmov za týždeň, takého by som chcel mať v okolí aj ja) a aspoň jemu som prial, nech preňho všetko dobre dopadne. A aj keď jeho príbeh poriadne nebol uzavretý, dúfam, že s tou slečnou to nakoniec dopadlo dobre. Inak samozrejme už tradične mrazivé, napínavé a strhujúce, ako je už Nicolasa zvykom. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Byla to tehdy krásná doba, kdy se chodilo na promítání filmů do některých videopůjčoven. I v tomto filmu a v jeho videopůjčovně se promítají filmové hity tehdejší doby. Mads Mikkelsen hraje zaměstnance právě té videopůjčovny a ostatní herci jsou jeho kamarádi a dívka, která se mu líbí. Kim Bodnia hraje týpka Lea, který postupem času více a více blázní. Za mně průměr. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Drsná atmosféra života na kraji podvětí je vypůjčená z Pushera, avšak zde působí ještě surověji a nekompromisněji. Pusher si totiž hrál na gangsterku, proto se od něj tvrdá atmosféra automaticky očekávala a v konečném důsledku tedy tolik nevyčnívala nad konvence žánru. Bleeder se více zaměřuje na samotné charaktery, kterými jsou obyčejní lidé z ulice, konkrétně ze špinavé a s kriminálními aktivitami spřízněné ulice. Úvod je sice stále příliš dlouhý, ovšem následující brutální momenty dokáží téměř vyrazit dech. Nemusí jít ani tak o explicitní gore, jako spíš o bezvýchodnost a "zkurvenost" života, kdy poměrně přesně chápeme motivace jednotlivých postav, ale nemůžeme pro ně nalézt východisko. Za schopnost snímku navodit nefalšovanou depresi se nakonec přikláním k vyššímu hodnocení. 7/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dvojke Bodnia-Mikkelsen to spolu pasuje, to sme videli už napr. v Pusherovi. Škoda tej celkovej povrchnosti, niektoré situácie si skrátka po dramatickej stránke pýtali omnoho viac, vrátane samotného záveru. Tiež hlavná postava mi prišla málo zaujímavá, chcelo to niečo lepšie ako len frustrovaného chlapa, ktorý má plné gate pred zodpovednosťou. Ale Mads hral opäť raz zaujímavú postavičku, sympaťák, určite by som s ním išiel na kofolku a o tých filmoch si s ním rád pokecal. Výraznejšie nad ostatné vyčnieva jedine príjemne chladná atmosféra, čo je však u Refna už štandardom. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Kim Bodnia po dokončení filmu strávil nějaký čas v psychiatrické léčebně. Důvodem byla jeho role, do které se vžil. (Johnston)
  • Liv Corfixen, která ztvárnila Leu, je žena Nicolase Windinga Refna. (Johnston)
  • Keď sa Lea (Liv Corfixen) spýta Lennyho (Mads Mikkelsena), ktorý je jeho najobľúbenejší film, odpovedá Texaský masaker motorovou pílou (1974) - čo je najobľúbenejší film režiséra Nicolasa Winding Refna. (LV.Helter)

Reklama

Reklama