Reklama

Reklama

Bleeder

Trailer

Obsahy(1)

Mladý pár Leo a Louise vedou relativně spokojený život, dokud Louise nepřijde s novinou, že je těhotná. Leo by sice rád tuto zprávu přijal zcela jinak, ale zrovna to nejde. Souboj s vlastním hněvem se stupňuje až do podoby nekontrolované agrese, po níž musí následovat spravedlivá odplata... (Richie666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

oLí 

všechny recenze uživatele

Skandinávská velká perla. Taková, která okouzlí né svým prvopohledným třpytem, nýbrž skromná a v mnoha ohledech lepší a působivější než vše kolem. Velmi syrové, chladné a velice upřímné ( nepříjemné ), místy i hřející na srdci a mnohé životní situace citující drama ve kterém netušíte, co se odehraje v následující scéně. Trio Pánů herců K. Bodnii, M. Mikkelsena a Z. Burice v režii N W Refna, který i svým druhým filmem zapíchl další Dánskou vlajku na vrcholu pomyslného filmového Everestu, vládnou severské kinematografii, drsný. 9/10 ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úplně ze všeho nejdřív musím zmínit, že jsem si blahem málem cvrkla do kaťátek při pohledu do videopůjčovny a potom při návštěvě antikvariátu, filmy a knihy, ach, to je něco úchvatného, to bych chtěla domů.. Pochválit musím Madse Mikkelsena, takhle roztomile nesmělého jsem ho snad ještě neviděla a o to víc si to užila, byl k zulíbání, zajímavá role ve skvělé práci.. Kim Bodnia dal toho frustráta pozoruhodným způsobem, ono se to v něm vařilo tak dlouho, až to prostě muselo ven.. Inu, ne každý chce mít svůj genetický přenos.. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Nikdy som sa poriadne nevedel stotožniť s cholerickými povahami, takže ma ústredná postava Leo občas riadne srala. Každým jeho krokom sa stupňuje napätie, do toho ešte krvavočervený filter a človek vie, že to nedopadne dobre. Kim Bodnia v tomto ohľade odviedol slušnú prácu, tieto záporné role mu predsa len sadnú. Viac ma však zaujímala dejová línia čudáckeho Lennyho v podaní Mikkelsena, ktorý mi bol veľmi sympatický (dvanásť filmov za týždeň, takého by som chcel mať v okolí aj ja) a aspoň jemu som prial, nech preňho všetko dobre dopadne. A aj keď jeho príbeh poriadne nebol uzavretý, dúfam, že s tou slečnou to nakoniec dopadlo dobre. Inak samozrejme už tradične mrazivé, napínavé a strhujúce, ako je už Nicolasa zvykom. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Drsná atmosféra života na kraji podvětí je vypůjčená z Pushera, avšak zde působí ještě surověji a nekompromisněji. Pusher si totiž hrál na gangsterku, proto se od něj tvrdá atmosféra automaticky očekávala a v konečném důsledku tedy tolik nevyčnívala nad konvence žánru. Bleeder se více zaměřuje na samotné charaktery, kterými jsou obyčejní lidé z ulice, konkrétně ze špinavé a s kriminálními aktivitami spřízněné ulice. Úvod je sice stále příliš dlouhý, ovšem následující brutální momenty dokáží téměř vyrazit dech. Nemusí jít ani tak o explicitní gore, jako spíš o bezvýchodnost a "zkurvenost" života, kdy poměrně přesně chápeme motivace jednotlivých postav, ale nemůžeme pro ně nalézt východisko. Za schopnost snímku navodit nefalšovanou depresi se nakonec přikláním k vyššímu hodnocení. 7/10 ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Týpek za pultem v půjčovně : A navrchu máme uložených veľkých režisérov. Fritz Lang, Sergio Leone, Scorsese, Sergio Corbucci, George Romero, Lucio Fulci, Sam Peckinpah, Georges Rollin, Jacques Torneur, Wes Craven, John Carpenter, Jack Hill, Richard Fleischer, Werner Herzog, Paul Morrissey, Ed Wood, John Waters, Seitaro Suzuki, Stanley Kubrick, Federico Fellini, Alfred Hitchcock, Don Siegel, Ted Browning, David Lynch, Jodorowsky, William Lustig, Melchior,Orson Welles, Inoshiro Honda, David Lynch, John Woo, Jackie Chan,Russ Meyer, Abel Ferrara, Joe D'Amato, T. Fisher, Tobe Hooper, H.G. Lewis, Umberto Lenzi, Tarantino, Kurosawa, Jess Franco, Roger Corman, Larry Cohn,Deodato, Mario Bava, Jack Arnold, James Whale. A na úplne spodnej poličke sme uložili všetkých tých..David Lean, Frank Capra,Pontecorvo, Wajda, Scola, Visconti, Cassavetes, John Houston, Alfred Mann, Fred Zimmerman, Goddard, Howard Hawks, Truffaut, Robert Wise, Melville, Lars Von Trier, Murnau, Lindsay Anderson, Gianni Amelio, Elia Kazan, Bunuel, Zvyšok, to je už zmeska. Zákazník : OK... a čo porno? ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Keď sa Lea (Liv Corfixen) spýta Lennyho (Mads Mikkelsena), ktorý je jeho najobľúbenejší film, odpovedá Texaský masaker motorovou pílou (1974) - čo je najobľúbenejší film režiséra Nicolasa Winding Refna. (LV.Helter)
  • Nicolas Winding Refn film nejen režíroval, ale napsal k němu i scénař a dokonce ho sám také produkoval. (Johnston)
  • Kim Bodnia po dokončení filmu strávil nějaký čas v psychiatrické léčebně. Důvodem byla jeho role, do které se vžil. (Johnston)

Reklama

Reklama